Topka startuje. Humbuk či vítr varské politiky?

Převzato z MF DNES

28. 9. 2010

KARLOVY VARY V pátém patře magistrátu úřadují čtyři primátorovi náměstci. Politiku jako povolání mají i někteří členové zastupitelstva. Pokud ale TOP 09 uspěje ve volbách, umyje" na magistrátu schody.
„A pěkně odshora. Začít by se mělo při redukci nákladů na provoz města. Nemáme zájem o posty typu čtvrtý náměstek nebo uvolnění zastupitelé. Jsou zvolení proto, aby zastupovali občany a ne měli politiku jako živobytí,“kritizoval současný stav muž číslo dvě na kandidátce karlovarské TOP O9 Josef Malý. Administrativa jej podle něj na magistrátu přebujelá. Proto ve volebním programu TOP 09 mimo jiné slibuje revizi personálního obsazení na jednotlivých odborech magistrátu a další úspory.
Lídr kandidáty, ekonom Michal Toufar se netají tím, že nová strana, která získala v Karlových Varech při parlamentních volbách 22 procent hlasů, chce po volbách skoncovat s karlovarskou vládou ODS a ČSSD. „Jsme nespokojeni, jak tato koalice vede radnici. Osobně mně přijde spojení levice a pravice jako účelové, nesmyslné a nemožné, i když to ve Varech nějakým způsobem funguje,“ uvedl.
Náměstek primátora za ČSSD Tomáš Hybner se řečem o pravici a levici v zastupitelstvu podivuje. „Slýchám neustále někdo je levicový, středový nebo pravicový. Nikdo mně to na komunální úrovni nevysvětlil. Vše je o tom, jestli ve městě společně opravíme chodník či něco postavíme,“ vysvětlil.
Na kandidátce TOP 09 jsou až na Josefa Malého, který kandido­val v parlamentních volbách, samé nové tváře. Někteří komunální politici to považuji za slabinu a humbuk. Myslí si, že jsou tito nováčci nečitelní protože nikdo neví, jak se v zastupitelstvu zachovají. TOP 09 nováčky háji s tím, že se jedná převážně o ekonomy firem, které se nikdy nedostaly do červených čísel. .
Je pravda. že jsme nové tváře. Zaznamenali jsme po nich poptávku, a proto jsme se snažili splnit přání lidí. Je otázka. jak se k novým tvářím při volbách postaví,“ reagoval lídr Michal Toufar.
TOP 09 chce získat voliče mimo jiné i otevřením diskuse o vytvoření městských částí, konkrétně Staré Role.

Vladimír Zedník | DNES - 3. 9. 2010

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme