TK k úmrtí Ing. Josefa Malého

Kondolenční stránka organizací a představitelů TOP 09

14. 3. 2012

Dne 13. 3. 2012 neočekávaně odešel člověk, manžel, politik Ing. Josef Malý. Tato tragédie zasáhla všechny, kdo ho znali. Proto dovolte jejich účast a zármutek na těchto místech vyjádřit.

Ministr Schwarzenberg: Josef Malý byl člověk, který se výrazně zasadil o vznik TOP 09


S hlubokou lítostí dnes přijalo předsednictvo TOP 09 zprávu o tragickém úmrtí zakládající osobnosti TOP 09 Josefa Malého. “Vyjadřuji v této nesmírně těžké chvíli upřímnou soustrast rodině Josefa Malého a všem jeho pozůstalým. Byl to člověk, který se výrazně zasadil o vznik TOP 09“.

předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.


Miroslav  Kalousek: Jsem zdrcen, Josef Malý byl dlouholetý přítel.......

"Jsem zdrcen, byl to dlouholetý přítel,“ reagoval na událost ministr financí Miroslav Kalousek.


Vyjádření poslance PČR Rudolfa Chlada

Smrt jednoho ze zakládajících členů TOP 09 Josefa Malého je skutečným šokem i pro  jeho stranického kolegu, poslance parlamentu Rudolfa Chlada.

Ten se o smrti Malého dozvěděl od karlovarských novinářů dnes ráno. Netají se ale tím, že s informací o možné sebevraždě se nechce smířit a dodává: "Jako bývalý záchranář vím, že lidé, kteří jsou ve velkém stresu, a to Pepa Malý v poslední době bezesporu byl, mohou po dlouhé cestě v autě zkolabovat, právě když dojedou do cíle. Navíc měl katastrofální životosprávu. Celé se mi to nezdá.  Byl to tvrdý chlap, měli jsme na spoustu věcí rozdílný názor a kvůli politice jsme se nejednou utkali. Byl na to zvyklý, ale vzal si toho na sebe příliš moc. Vnímám to jako velké lidské neštěstí. “

Tisková zpráva předsedkyně regionální organizace TOP 09 Karlovy Vary k úmrtí krajského předsedy Josefa Malého

Se zármutkem a obrovskou lítostí  jsem dnes přijala zprávu o  tragickém úmrtí předsedy a zakladatele krajské organizace TOP 09 KV kraje Josefa Malého. Dovoluji se připojit k vyjádření nás všech a vyslovuji v  této nesmírně těžké chvíli upřímnou soustrast rodině Josefa Malého a všem jeho pozůstalým.

Mgr. Hana Janischová

Předsedkyně RO TOP 09 Karlovy Vary

Tisková zpráva výboru místní organizace TOP 09 Ostrov k úmrtí krajského předsedy Ing. Josefa Malého

Vážení kolegové,

dnes ráno jsme obdrželi smutnou zprávu o úmrtí krajského předsedy TOP 09 pana Ing. Josefa Malého. Dovolte nám proto touto cestou vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině, přátelům i blízkým spolupracovníkům. Přestože se naše politické postoje často zásadně lišily, vždy jsme jeho slova respektovali jako názory zkušeného komunálního a krajského politika, která jsou nedílnou součástí demokratické vnitrostranické diskuze.

Za výbor místní organizace TOP 09 Ostrov

Mgr. Libor Bílek, předseda MO
Jan Železný,místopředseda MO

MO TOP 09 Mariánské Lázně si dovoluje také připojit k vyjádření upřímné soustrasti rodině a všem pozůstalým Josefa Malého. Vážíme si jeho úsilí při vzniku TOP 09 v Karlovarském kraji.

Za MO TOP 09 Mariánské Lázně

Radek Pich
Tomáš Richter
Zbyněk Martínek

Za členy MO TOP 09 Velká Hledsebe vyjadřuji nesmírnou lítost nad odchodem Josefa Malého.

O jeho zásluhách a konkrétní práci pro náš kraj a pro TOPku není pochyb. Vyjadřuji upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým.

RNDr. Vítězslav Padevět

místopředseda krajského výboru, předseda MO TOP 09 Velká Hleďsebe

Vyjádření MO TOP 09 Cheb

MO TOP 09 Cheb vyjadřuje upřímnou lítost nad tragickou smrtí krajského předsedy ing. Josefa Malého a vyslovuje hlubokou soustrast manželce, rodině a všem pozůstalým. Oceňujeme a vážíme si
jeho osobního přínosu pro vznik a formování TOP09 v našem kraji.

Cítíme s Vámi v těchto těžkých chvílích.

Za MO TOP 09 Petr Schaller a Robert Zetek

Kondoleční vyjádření k úmrtí Josefa Malého MO TOP 09 Teplá

Za členy MO TOP 09 Teplá  vyjadřuji nesmírnou lítost nad odchodem Josefa Malého.

O jeho zásluhách  pro naši krajskou organizaci a pro TOP 09 si velmi vážíme.

Vyslovuji upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým.

Ivana Jančarová

Předsedkyně MO TOP 09 Teplá

Vyjádření MO TOP 09 Karlovy Vary

V úterý ráno bohužel došlo k smutné tragédii, kterou nikdo z nás nepředpokládal... Nikdo z nás nedohlédl až do nitra jeho duše, nikdo z nás už nikdy nezjistí, co všechno se odehrávalo hluboko v jeho mysli a co ho vlastně dovedlo až k onomu tragickému rozhodnutí. Dovolte nám, abychom proto vyjádřili hlubokou soustrast manželce a rodině pana Malého.

Pan Malý byl u zrodu TOP 09 v karlovarském regionu a především jeho zásluhou se TOPka stala nedílnou součástí krajské i komunální politické scény. Vážíme si všeho, co Josef Malý pro TOP 09 a pro celý region vykonal.

Za MO TOP 09 Karlovy Vary

Roman Maleček, předseda

Vyjádření vedení města k úmrtí radního Josefa Malého

S velikou lítostí jsme přijali zprávu, že mezi námi již není náš kolega Ing. Josef Malý. Rádi bychom vyjádřili náš zármutek a soustrast všem jeho nejbližším.

Josefa Malého jsme znali jako člověka s racionálním a pragmatickým uvažováním, který nám při naší práci na radnici mnohokrát významně pomohl. Ať už to byla jednání vedoucí k odpuštění vysokých finančních sankcí pro město z případů minulých let, před naším působením, nebo v  nedávné minulosti jeho angažovanost ve věci historických karlovarských dluhopisů, jejichž negativní dopad na město byl také eliminován. Nepomáhal však jen Karlovým Varům, jako krajský zastupitel pomohl i řadě obcí a měst v regionu, zejména při jejich problémech s čerpáním dotací. Byl důležitým spolupracovníkem, který stavěl tolik potřebný můstek mezi městem a státními institucemi, s nimiž, také díky jeho snaze, byla komunikace přímočařejší a jednodušší.

Město Karlovy Vary tak náhlým odchodem Josefa Malého ztrácí člověka, za nímž zůstávala konkrétní odvedená práce a hmatatelné výsledky.

Petr Kulhánek, Jaroslav Růžička, Jiří Klsák

Vyjádření MO TOP 09 Velká Hleďsebe

Za členy MO TOP 09 Velká Hledsebe vyjadřuji nesmírnou lítost nad odchodem Josefa Malého.
O jeho zásluhách a konkrétní práci pro náš kraj a pro TOPku není pochyb.Vyjadřuji upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým .

RNDr Vítězslav Padevět

Vzpomínka na Josefa Malého

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme