S městskými pozemky nakládejme uváženě a průhledně

24. 9. 2014

Jedním z hlavních impulsů, proč jsem se rozhodla kandidovat v letošních volbách, byly nekoncepční, rychlé a tudíž podezřelé záměry vedení města. Důsledky těchto akcí by znamenaly úbytek zeleně a snížení hodnoty majetku i kvality bydlení obyvatel.

Kdyby nebylo tlaku veřejnosti a následných výhrad Ministerstva vnitra, zřejmě by v brzké době již tak problematickou křižovatku u OBI komplikovaly nájezdy k okénku fast foodu McDrive. Kdo měl být majitelem této jistě výdělečné franšízy? Komu byl záměr s neobvykle zkrácenou lhůtou šit na míru? Lze se jen domnívat…

Osobně jsem byla na zastupitelstvu i veřejných projednáních podpořit snahu občanů z Májové ulice zvrátit prodej pozemků pod bývalou diskotékou Promile. Neznámý investor z Kladna pan Kubálek spekulativně koupil ruinu na městských pozemcích za vysokou cenu, aby na místě vybudoval multifunkční dům. Dnes tvrdí, že měl od města předem ústní slib prodeje pozemků. Tomu odpovídala snaha představitelů města investorovi vyhovět – bez respektování potřeb obyvatel sousedních domů, kterým by se snížila hodnota jejich bytů a zásadně zhoršila kvalita bydlení. Vše vyvrcholilo neúspěšným pokusem starosty o věci hlasovat tajně a následným udělením celostátní anticeny Zavřeno.

Po neúspěchu na Májové ulici chtělo vedení města panu Kubálkovi přesto vyjít vstříc. Nabídlo mu různé lokality vhodné k zástavbě. Pan Kubálek si však vybral park před nádražím. Jak pravil, tak bylo. Architekti dostali od města objednávku vytvořit koncept zástavby parku. S pokynem pracovat v urychleném nouzovém režimu. Tomu odpovídala i absence veřejného projednání s občany – věc šla rovnou na zastupitelstvo. Záměr prodeje parku neprošel o jediný hlas. Reakce veřejnosti na sebe nenechala dlouho čekat…

Zastupitelé za TOP 09 se vždy stavěli proti těmto nekoncepčním, urychleným a podezřelým záměrům. Ráda bych se k nim přidala – se svým odborným zaměřením na hodnotu nemovitého majetku i s nadšením podílet se na smysluplných věcech.

Nestavme překážky investorům, ale nestavme je ani občanům.

„Záleží na Vás víc, než si myslíte“.

Radka Karbánová, kandidátka do zastupitelstva města Cheb
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme