Punker vs. přátelé z radnice

17. 9. 2012

PRAHA - Pro frontmana kapely Pestalozzi a současně místostarostu Lokte na Sokolovsku Petra Zahradníčka bude příštích třicet dnů asi hodně nabitých. 
Ve volebním obvodě, kam spadají právě Loket, Sokolov či Mariánské Lázně, totiž začíná „horká“ část kampaně do Senátu. Zahradníček do ní jde jako kandidát Starostů a TOP 09. 
Pracuji v komunální politice již třetí volební období a dost se starám o kulturu a o zviditelnění Lokte. A totéž bych chtěl udělat pro Sokolovsko i na celorepublikové úrovni,“ říká místostarosta a bývalý majitel restaurace.

Muž, jehož kapela začínala na sklonku komunistického režimu jako punková formace, chce v Senátu pomoci s řešením vysoké nezaměstnanosti a špatného dopravního spojení. Rád by se stal alternativou kandidátům z ODS a ČSSD. „Jestli mám nějaký politický motiv, tak je to ten, že už mě moc nebaví to soupeření ODS a ČSSD o Senát,“ říká Zahradníček. 

Dva přátelé z radnice jdou proti sobě A právě souboj dvou nejsilnějších parlamentních stran na Sokolovsku bude letos zajímavý. Za ODS jde do bitvy o Senát Karel Jakobec, který je dnes místostarostou Sokolova, a za ČSSD jeho šéf na radnici, starosta Zdeněk Berka. „Můj protikandidát mi dřív dělal osm let místostarostu. Velmi dobře se známe, navštěvujeme se a v 90 procentech jsou naše názory podobné,“ říká Jakobec. 

Jeho přítel a volební rival Zdeněk Berka však již tak vstřícný před senátním kláním není. „Jsme přátelé, ale v zásadních otázkách se určitě budeme lišit, v podpoře toho, co dnes dělá koalice, v církevních restitucích,“ vymezuje se Berka. Oba se však shodnou, že by jako senátoři měli především pomoci řešit vysokou nezaměstnanost ve svém regionu.

Zdroj :  Lidové noviny   Autor: STANISLAV KNĚNICKÝ 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme