Prasárna, říká politik TOP 09 k tomu, že Andrej Babiš vyhodil z funkce exhejtmana ODS

16. 7. 2014

Andrej Babiš se krátce po skončení filmového festivalu v Karlových Varech pustil do personální čistky ve státní obchodní společnosti Thermal – F, která v Karlových Varech provozuje stejnojmenný hotel. Ten bývá každoročně epicentrem festivalového dění.

V úterý MF pod vedením šéfa hnutí ANO odvolalo z funkce generálního ředitele Josefa Pavla, který byl ve funkci zhruba 5 let. Pavel je členem ODS, býval karlovarským primátorem a Právo zmiňuje i jeho působení ve funkci hejtmana kraje ve dvou funkčních obdobích.

Důvodem je prý nespokojenost akcionáře s hospodářskými výsledky společnosti v posledních letech. Do funkce generálního ředitele byl jmenován místopředseda nového představenstva Daniel Křováček.

„Považuji to za prasárnu“

K odvolání Josefa Pavla se pro Právo vyjádřil jeho politický konkurent, karlovarský předseda TOP 09 Petr Zahradníček. „Považuji to za prasárnu,“ uvedl. Ale i jeho se čistka dotkla. Byl odvolán z funkce člena představenstva Thermalu.

Personálních změn je ale mnohem více. Právo informuje, že už v červnu ministerstvo rozpustilo šestičlenné představenstvo i devítičlennou dozorčí radu a snížilo jejich počet na tři členy. Ze statutárních orgánů odešel ještě karlovarský krajský předseda ODS Jiří Vaněček. Z představenstva a dozorčí rady třeba Antonín Vlk, rovněž z ODS. Nahrazeni byli členy hnutí ANO včetně karlovarského krajského předsedy a poslance Romana Procházky v dozorčí radě.

Jsou to zkušení manažeři

„Všichni jsou zkušení manažeři. Novým předsedou dozorčí rady byl zvolen Josef Petřík, dlouholetý pracovník Ministerstva financí. Ten není členem žádné politické strany,“ uvedl prý mluvčí ministerstva Radek Ležatka s tím, že změny se uskutečnily ve snaze provádět nezbytnou kontrolu hospodaření s majetkem státu.

Právo také uvádí, že odvolaný generální ředitel Pavel minulý týden informoval o kladném hospodaření Thermalu.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme