Poslanecký klub TOP 09 a Starostové si zvolil vedení a hned začal pracovat

1. 11. 2013

Poprvé po předčasných volbách se dnes sešel poslanecký klub TOP 09 a Starostů a nezávislých. Dvacet šest poslanců si zvolilo své vedení a hned se pustilo do práce. Klub po svém ustavení rozhodl o předložení několika zákonů.

Předsedou klubu poslanců zvolených v předčasných volbách za TOP 09 a Starosty a nezávislé se ve čtvrtek stal Petr Gazdík.

V nadcházejícím volebním období sněmovny bude mít čtyři místopředsedy: Jitku Chalánkovou, Václava Horáčka, Františka Laudáta a Zdeňka Bezecného.

Poslanci se připravují na svou roli v opozici a hned ve čtvrtek proto začali pracovat – shodli se na podání několika návrhů zákonů.

„Náš poslanecký klub se dal ihned do práce, takže už tady mám návrhy zákonů, které poslanci podepsali. Jedná se na příklad o návrh zákona o registru smluv, který byl už ve třetím čtení, ale kvůli rozpuštění sněmovny se nestihl schválit,“ řekl Petr Gazdík.

Dodal, že poslanci dnes podali také návrh zákona o změně pravomocí NKÚ, který už byl dolní komorou jednou schválen, ale neprošel Senátem nebo zákon o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci.

Petr Gazdík zároveň začne brzy vyjednávat o ustavení sněmovny v co nejkratším termínu.

„Byl jsem pověřen, abych začal aktivně jednat s ostatními poslaneckými kluby, aby byla co nejdříve ustavena poslanecká sněmovna. Neradi bychom kvůli situaci uvnitř ČSSD protahovali agonii, kdy nám tady vládne vláda, která nemá důvěru,“ uzavřel Petr Gazdík.

Martina Týblová
tisková mluvčí TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme