Otys: Zpoplatnění úseku D6 mezi Karlovými Vary a Chebem rozlítilo politiky

11. 12. 2022

"Při jednání u kulatého stolu měla z Vaší strany zaznít informace, že vyjmutí dálnice z nezpoplatněných úseků, které se povedlo dojednat v roce 2017, bylo populistickým rozhodnutím. V příštím roce se prý nezpoplatnění ještě ponechá, ale v dalších letech by tomu tak již nemuselo být. Karlovarský kraj je strukturálně postiženým regionem". uvedla Jana Wildumetzová 

O nezpoplatněný úsek usiluje i současný hejtman Petr Kulhánek. "Ano, při jednáních u kulatého stolu padala ze strany ministerstva názory, že podobné úseky nemají v ČR obdobu a do budoucna se musí změnit. V případě našeho kraje to v současné situaci odmítáme. 

"Jsem rozhodně , aby daný úsek dálnice rozhodně nebyl zpoplatněn nejlépe do doby, než bude zcela dokončena dálniční síť z Karlových Varů do Prahy" řekl předseda TOP 09 KV kraje Lukáš Otys.

Na situaci reaguje i ministerstvo dopravy. "Obecně lze říci, že úseky dálnic, které jsou doposud bez poplatku, bez poplatku také zatím zůstanou. Chápeme celkově složitou hospodářskou situaci a nechceme proto pro rok 2023 přistupovat k redukci výjimek, které jsou platné v roce 2022. 

Případné rušení jakýchkoliv dosud udělených výjimek budeme vždy projednávat s dotčenými samosprávami; dosud není o rušení žádné výjimky, ani v dílčí části úseku, rozhodnuto.

informoval  Krajský úřad Karlovarského kraje

Převzato: Z Karlovarského deníku

Lukáš Otys

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme