18. 4. 2016

Obyvatelé Bochova u nás v Karlovarském kraji vyjádřili při návštěvě prezidenta svůj názor na něj a pochvalný zrovna nebyl. Jaké překvapení, že byli následně předvoláni k vysvětlení na policii.

Demokraticky dospělou společnost by to mělo znepokojit. Ne, vlastně v demokraticky vyspělé společnosti by se to nemohlo v životě stát. V demokratické společnosti totiž policii řídí policejní prezident a nikoliv šéf prezidentovy kanceláře. Jenomže my už bohužel v moc demokratické společnosti nežijeme. Svoje svobody jsme prodali za čínské investice a ruský vliv. Zvolili jsme si na hrad člověka, který místo na státní návštěvy do Washingtonu lítá na audience do Moskvy a Pekingu. A našim západním (dosud) spojencům, musíme zas připadat, jako kdybychom se po 25 letech vraceli na východ.

A já mám obavy. Obavy, že bochovští nebyli poslední, kteří za vyjádření svého názoru, který nebyl nijak protiprávní, museli k výslechu, a že se to příště stane komukoliv dalšímu, který bude protestovat proti hradní rétorice. Mnohem větší obavy mám ale z toho, že to začíná vadit čím dál méně lidem. Že to části společnosti v téhle zemi přijde normální. Jak jinak si vysvětlit neklesající popularitu pana prezidenta. Jdeme si tak totalitě naproti.

Bc. Lukáš Otys, MBA
člen předsednictva TOP 09
předseda TOP 09 v Karlovarském kraji
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme