Jak chtějí kandidáti změnit Cheb?

13. 9. 2014

Lídři osmi stran a hnutí představují svůj pohled na dění ve městě, hodnotí změny v uplynulých čtyřech letech a upozorňují na to, co by chtěli změnit. Otázky MF DNES: Jaký problém podle vás nejvíc pálí Cheb a jeho obyvatele? Jaký je váš názor na stavbu spalovny komunálních odpadů? Co se v Chebu povedlo za minulé volební období a co byl naopak největší propadák? 

Odpovědi Romana Hoyera TOP 09

lídr kandidátky TOP 09 v Chebu

  1. Největším problémem je otázka bezpečí občanů, čistoty města a fungování městské policie a s tím související vylidňování centra města. 
  2. Do budoucna jednoznačně ano, spalovna je potřeba, už s ohledem na zvyšující se náklady na svoz ukládání a likvidaci odpadu. Ale zda jsou tento typ a její technologie ty správné, je to otázka odbornosti, kterou nemám. Chybí mi nezávislý odborný posudek, zatím vidím obhajobu realizace tohoto projektu příliš jednostranně. 
  3. Povedlo se mnohé – Pěší zóna, Krajinná výstava, rekonstrukce dvorních traktů, Kulturní centrum, cyklotrasy. Jen si myslím, že ne vše bylo uděláno efektivně. Nejsem zastáncem „investic za každou cenu“. Za úspěch považuji pokračování rozvoje Průmyslového parku. Nepovedl se autobusový terminál. I když se jedná o akci Karlovarského kraje, přece jen Město Cheb by mělo vznést jako partner připomínky k projektům na svém území. Nedostatečná údržba a opravy komunikací. Za nešťastné považuji rozhodování o plánovaných prodejích majetku předem vybraným zájemcům (např. Májová ulice - pozemek pro stavbu polyfunkční ho domu, park v Evropská ul. – McDrive). Hrazení ztráty společnosti Chetes s.r.o., město jako vlastník společnosti nekontroluje dostatečně její fungování, dále účast zaměstnanců MěÚ nebo zástupců organizací a společností řízených Městem Cheb v Zastupitelstvu města. Špatné bylo navýšení počtu místostarostů. 

Více o kandidátech TOP 09 do zastupitelstva města Cheb zde.

zdroj: Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme