Ano, takhle se chová ANO!

Prohlášení předsedy TOP 09 Karlovarského kraje Petra Zahradníčka

16. 7. 2014

Vlastníkem hotelu Thermal je stát, který jej spravuje a řídí prostřednictvím Ministerstva financí ČR. To určuje, kdo a jak hotel řídí, nebo jestli jej třeba prodá (zprivatizuje). Jako člen představenstva jsem se nejprve z doslechu a nyní z médií dozvěděl o tom, že valná hromada (tedy ministerstvo financí vedené panem Babišem) rozhodla 27. června o odvolání všech členů představenstva i dozorčí rady. V pondělí 14. června byl ze dne na den odvolán nově ustanoveným představenstvem a dozorčí radou také ředitel hotelu Josef Pavel. Důvodem změn měla být podle mluvčího MF ČR „nespokojenost akcionáře s hospodářskými výsledky společnosti v posledních letech.“

Nyní tedy pár faktů z nedávné minulosti. Stagnující a zanedbaný hotel Thermal se pod vedením bývalého představenstva a dozorčí rady dostal z červených čísel v posledních třech letech do čísel černých a vykazoval zvyšující nárůst tržeb, procenta obsazenosti hotelu, a tedy i zisku. A to i při realizaci zásadních investic typu vybudování dvou pater balneocentra s krytým bazénem, generální rekonstrukce kuchyně, restaurace a parkových úprav a postupné rekonstrukce jednotlivých ubytovacích pater. Důvodem změn tedy rozhodně nebyla nespokojenost s hospodářskými výsledky, to považuji za pouhou výmluvu rétorů pana Babiše.

Je možné souhlasit s redukcí členů představenstva a dozorčí rady, ne už však se samotným způsobem odvolání orgánů a výběrem nově jmenovaných osob. Vyhazov všech (dodnes mi to oficiálně nikdo nesdělil) je fackou do té doby fungujícího vedení hotelu, která postrádá navíc jakoukoliv logiku v souvislosti s kontinuitou pozitivního vývoje rozvoje hotelu. Pan Babiš, který se neustále zaštiťuje odborníky, obsadil posty v orgánech společnosti tak, že tam dosadil zřejmě své kamarády. Ano, jako ministr má takovou pravomoc, jen rozhodně to neodpovídá tomu, co jako politik a šéf strany říká. Například členem představenstva se stal karlovarský advokát Tomáš Ficner, který mimo jiné zastupoval obchodní společnost X a R, která o Thermal po neúspěšné privatizaci léta usiluje. Ptám se proto: Je normální, aby členem představenstva Thermalu byl advokát, který zastupoval v soudním sporu proti stranu? V případě ANO asi ano. Jestli se takto chová ANO na státní úrovni, co můžeme očekávat od reprezentantů této strany na úrovni komunální?

Petr Zahradníček, předseda KO TOP 09 KV kraje a bývalý člen představenstva Thermal – F, a.s.

V Karlových Varech 16.7.2014



Kontakty:
Petra Kadlečková, manažerka TOP 09 – mail: petra.kadleckova@top09.cz, tel.775906139
Petr Zahradníček, předseda TOP 09 Karlovarský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme