Zahradníček: Rekonstrukci Císařských lázní brzdí zbytečné dohady

Změny v plánované obnově této národní kulturní památky už od roku 2011 stály 65 milionů korun, z nichž 43 milionů hradil kraj a 22 milionů Karlovy Vary. V posledním projektu na revitalizaci budovy podle hejtmanky chybí dvaatřicet podmínek památkářů, bez nichž oprava nemůže začít. Památkáři například odmítají bourání příček nebo trvají na zachování všech konstrukcí s původními obklady a dlažbami.

16. 2. 2018

Situace je poněkud zbytečně komplikovaná už od posledních krajských voleb. Na kraji vznikla nová koalice vedená ANO a ta nejprve rozporovala sdružení zastřešující Císařské lázně za město a kraj, zpochybňovala jeho dosavadní činnost a dokonce vyškrtla peníze na Císařské lázně z krajského rozpočtu. Pak se díky několika konzultacím hejtmanka - primátor situace trochu zklidnila, převedla se administrativa přímo na kraj a byly přislíbeny finance z ministerstev kultury i financí (ten příslib byl ale i za předchozí krajské vládní koalice).

Jestli má být teď předmětem dohadů stavební povolení versus památkáři, či úprava projektové dokumentace a kdo a jak to bude platit, považuji to pouze za mediální šum, nebo nedorozumění, které si musí vyřešit opět primátor - hejtmanka. Bylo by ale dobré se už nějak shodnout a skutečně začít makat, jak praví heslo vítězného hnutí.

Petr Zahradníček
krajský zastupitel za TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme