Vaněk: Napráskat špatně zaparkovaná auta

2. 10. 2017

Ráno vycházím z domu a vidím, jak kola sousedova vozidla zasahují do vyhrazeného parkování pro invalidy. V tom okamžiku neváhám, projdu celou ulici a zaznamenám si hříšníky, co parkují špatně. Hned nato volám policii a všechny nahlásím. Od policie dostanu pochvalu, a tak další den celou věc zopakuji. Přijde Vám toto chování absurdní? Právě takto bychom se měli podle naší vlády chovat. Ne v oblasti parkování, ale v oblasti EET.

Místo špatně zaparkovaných aut máme sledovat (ne)vydávání účtenek obchodníky. Máme být jakousi prodlouženou rukou finančního úřadu a hlídat, zda se prodejci chovají podle zákona. A čím budeme pilnější, tím máme větší šanci na tučnou odměnu. Kde? Přece na účtenkovce, která se spustila v neděli a kde můžeme vyhrát 1 milion Kč. Krásný 1 milion vybraný z kapes nás všech.

Celá věc mi přijde nesmyslná. Ano, pravidla musí být a dodržování zákona také. Ale od toho tu jsou příslušné orgány. Nedělejme proto z obyčejných lidí „strážníky“ zákona. To jsme už v minulém režimu zažili. Jedni na druhé pohlíželi s podezřením a lidé hlásili a udávali. Tudy cesta nevede.

O EET jako takovém jsme měli pochybnosti hned od začátku. A nejsme v tom sami. Myslí si to dalších minimálně 17 tisíc lidí.

Petr Vaněk
předsedkyně MO Karlovy Vary

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme