Vaněk: KV Aréna jako příspěvková organizace? Špatný vtip v tuto chvíli

6. 2. 2018

Záměr přeměnit KV Arénu z obchodní společnosti na příspěvkovou organizaci prosazoval především primátor Petr Kulhánek, který několikrát veřejně kritizoval její hospodaření. Odmítnutí návrhu bylo pro primátora Kulhánka zklamáním a to z toho důvodu, že se o tom zástupci politických klubů baví již v podstatě od léta minulého roku. Byl to zřejmě velice ambiciózní plán. Je to však rozumné?

Dle mého názoru není. Osobně jsem ráda, že tento návrh už neprošel na nedávném zasedání zastupitelstva města Karlovy Vary. Domnívám se totiž, že pokud je v teto organizaci cokoliv špatně, je zapotřebí to transparentně a veřejně pojmenovat a vyvodit z toho případné personální změny. Preferuji tedy případnou změnu vedení společnosti.

Pokud by mělo dojít k přeměně na příspěvkovou organizaci, jak dlouho by tato přeměna mohla trvat? A jak dlouho by trvalo výběrové řízení na nového ředitele? Tyto věci zaberou měsíce a celá přeměna může trvat i víc než rok. A to by byl dostatečný čas pro zahlazení případných nedostatků v hospodaření arény a vyhnutí se jakémukoli postihu. Toto opravdu chceme?

V podzimních komunálních volbách chci změnu. Nechci nápady, které nic neřeší, ale odpovědné hospodaření.

Petra Vaněk
předsedkyně MO Karlovy Vary

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme