TOP 09 ze svých zásad neuhne ani v Karlovarském kraji

25. 6. 2017

Cestovní ruch a lázeňství, ochrana přírody a krajiny, a v neposlední řadě podpora podnikání byly tématy víkendového výjezdu TOP 09, která v Karlových Varech a Lokti uvedla svůj program pro nadcházející volby do Sněmovny. Stejně jako v jiných částech republiky se i v Karlovarském kraji volební kampaň představuje jako expedice "Neuhneme" a voličům nabízí jasný postoj, o který se mohou opřít. Vedle již zmíněných ve snaze zkvalitnit školství a zdravotní péči nebo provést penzijní reformu.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek přijel do Karlovarského kraje podpořit kandidáty krajské volební listiny v čele s místostarostou Lokte Petrem Zahradníčkem hned na několika zastávkách.

Expedice nEUhneme se nejprve zastavila v karlovarském Hotelu Imperial, mimo jiné pracovišti kandidáta TOP 09 Michala Toufara: „Podívejte se na lázeňství. Je jedním z nejdůležitějších zdejších produktů, vždyť z něj město Karlovy Vary a velká část jeho obyvatel žije a v budoucnu žít bude. Přesto představitelé karlovarského kraje a města nedělají vše, co by mohli, spolupráce by měla být daleko těsnější. Komunikace s lázeňskými subjekty vázne, naše výhrady si buď jen vyslechnou, nebo je neposlouchají vůbec,“

Michal Toufar dodává, že město má samozřejmě i různé jiné problémy, podle něj však „ucelená marketingová koncepce na podporu cestovního ruchu a lázeňství jako rozhodujícího odvětví v Karlových Varech je jednou z priorit TOP 09.“

O tom, co dalšího region trápí, místostarosta Lokte a lídr karlovarské krajské kandidátky TOP 09 Petr Zahradníček říká: „Záměr těžby lithia, respektive dopravy zatížení s touto těžbou v oblasti Horního Slavkova, které by neúměrně zatížilo nejenom samotný Horní Slavkov, ale i řadu okolních měst a obcí,zdůrazňuje Petr Zahradníček, který sám věnuje nemalé úsilí právě této problematice.

K rozvoji regionu však neodmyslitelně patří i podpora podnikání – živnostníků, malých, středních firem a startupů. „Věřím, že i v Karlovarském kraji by náš návrh na zrušení EET ulehčil život mnoha stávajícím i začínajícím podnikatelům,“ dodává předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Večer patřil setkání politiků a diskuzi s občany v restauraci U Gardnera v Lokti.

Petra Vaněk
krajská manažerka TOP 09 KV kraje

Karlovy Vary 25. června 2017

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme