Slovo lídra před volbami

18. 10. 2017

Vážení přátelé,

chtěl bych Vám všem poděkovat za aktivity, kterými podporujete TOPku ve svém bezprostředním okolí v rámci právě končící volební kampaně. Vážím si každého oslovení, každého hlasu, který se nám společně podařilo získat. Že to bude těžký boj, se dalo očekávat… Určitě nám nepomohlo, že se v našem kraji tříští hlasy uskupení, které právě v krajském zastupitelstvu vystupuje jako celek, tedy TOP 09 + STAN/KOA + KDU-ČSL. Je poněkud zvláštní, že z pěti členů tohoto na kraji fungujícího bloku se etablují hned tři lídři svých stran/hnutí. Je to kontraproduktivní, ale nic s tím nenaděláme. Na druhou stranu ale jdeme tentokráte na trh pouze s vlastní kůží a můžeme si tak ověřit, jakou má TOP 09 skutečně v našem kraji podporu. Jen pro zajímavost uvedu, že ve volbách v roce 2010, tedy při ofenzivním nástupu TOPky s Karlem Schwarzenbergem na naší politické scéně, jsme získali v kraji 16,2%, a tím jeden mandát. To za nás kandidovalo ještě spousty nestraníků, mj. také žokej Josef Váňa. V roce 2013, v předčasných volbách vyvolaných pádem pravicové vlády, nás volilo v kraji 10,08% hlasů. To jsme měli společnou kandidátku se STAN/KOA, a mandát – byť těsně – neobhájili.

Ptáte-li se mne na hranici úspěchu či neúspěchu TOP 09 v nadcházejících volbách, pak čistě matematicky mi vychází, že hranice leží někde na polovině minulého výsledku, tedy 5% v našem kraji. Říkám to otevřeně i s vědomím toho, že v minulých volbách nás kandidáti STAN/KOA včele s primátorem a dle výsledku jednotlivců, podrželi více jak z té jedné poloviny. Bude-li ale přesto výsledek TOP 09 v našem kraji pod 5%, jsem připraven přijmout za takový neúspěch osobní zodpovědnost v rámci TOP 09 Karlovarského kraje… Ale jak máme napsáno na předvolebních pastelkách pro děti – nemalujme čerty na zeď. Ještě jsme nedobojovali! Stále věřím, že občané nejsou hloupí a neskočí na vlnu populismu. Stále věřím ve slušnost. Stále věřím, že mlčící většina myslí a bude tedy volit. Pojďme prosím vydržet do poslední chvíle a zabojovat o demokracii, Evropu a pravicové hodnoty, tak jak to umíme jen my.

Díky Vám!

Petr Zahradníček
lídr kandidátky TOP 09 v Karlovarském kraji

P.S.: Výsledky voleb budu očekávat v sobotu od 18:00 hodin v Zahradní hospůdce U Gardnera v Lokti, kde je wi-fi. Rád se s Vámi uvidím a můžeme se podělit o první dojmy. Předseda Lukáš Otys bude výsledky očekávat v pražské centrále a samozřejmě budeme ve spojení.

Petr Zahradníček
lídr TOP 09 v Karlovarském kraji

V Karlových Varech, 18.10.2017

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme