O kolonádě hlasovalo málo lidí. Referendum je neplatné

Místní organizace TOP 09 v Karlových Varech po zveřejnění výsledků referenda souvisejíc s rekonstrukcí Vřídelní kolonády zveřejňuje své stanovisko. Kromě již zveřejněného výsledku referenda a jeho označení za neplatné, vedení místní organizace považuje zcela jednoznačně těsný výsledek hlasování jako jasný signál směřující k obnově repliky litinové kolonády.

19. 1. 2018

V Karlových Varech se konalo historicky první referendum, které mělo rozhodnout o konečné podobě Vřídelní kolonády. Samotné hlasování o obnově litinové kolonády přišlo, však pouze 33.66 procenta voličů z potřebných 35 procent obyvatel Karlových Varů. Celkové hlasování tedy skončilo jako neplatné ve velmi těsném výsledku.

Voliči, kteří rozhodli svým hlasování a vyslovili se tak pro návrat podoby litinového díla Fellera a Helmera bylo celkem 9564. Proti tomu to návrhu bylo 3098 obyvatel města. Pouhých 77 voličů se zdrželo hlasování a neoznačilo tak žádnou odpověď.

„Osobně mě mrzí, velice těsný, a tudíž neplatný výsledek hlasování, historicky prvního referenda, přesto vnímám aktivitu spojenou s nápadem obnovit stavbu Vřídelní kolonády do litinové podoby jako vítěznou, vždyť těsný výsledek hlasování vyhlášeného referenda je jasným signálem zabývat se replikou kolonády a vedení místní organizace TOP 09 tuto myšlenku rozhodně podporuje.“ řekla předsedkyně MO TOP 09 Karlovy Vary Petra Vaněk

Dále budeme společně s kolegy vývoj této kauzy sledovat a pokusíme se podpořit obnovu litinového díla.

V Karlových Varech, 19.1.2018

Petra Vaněk
předsedkyně MO Karlovy Vary

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme