Ladovská zima po karlovarsku

17. 2. 2017

Zima má v Karlových Varech letos do zasněžené romantiky daleko. Nebo vlastně naopak. Na radnici se snáší dennodenně stížnosti na nedostatečný úklid sněhu a námrazy ve městě. Občané, kteří si hradí své parkovací místa prakticky neví, kde můžou auto zaparkovat, protože díky neodklizenému sněhu netuší, kde jsou čáry určující vyhrazená místa. Stejně tak může být o život procházka po městě, vzhledem k řadě zledovatělých ploch na chodnících a silnicích.

Bohužel si tím uřezáváme značnou ostudu, nejen u karlovarských, ale hlavně u turistů, kteří naše město navštěvují a nedobrovolně „bruslí“ po kolonádách. Z radnice je slyšet sice sadu argumentů, proč to nefunguje, a výčet projevů snahy o řešení problému. Výsledek tíživého stavu je však v nedohlednu.  Nabízí se tedy otázka, zdali by nebylo od věci změnit manažerský přístup k problému, a to snad ještě do doby, než sníh a led samy dobrovolně roztají.

Petra Vaněk
předsedkyně TOP 09 Karlovy Vary