Henych: Snažíme se pomoci při následcích epidemie v Mariánských Lázních

6. 5. 2020

 Snažíme se pomoci při následcích epidemie v Mariánských Lázních

Jsme moc rádi, že nechceme a nemusíme spoléhat jenom na to, s jakou pomocí přijde vláda. Lidem, kterým se kvůli epidemii koronaviru v potížích přitížilo můžeme pomoci i my v Mariánských Lázních. Spojujeme se s kolegy z vidíme, co dělají a budeme prosazovat několik opatření, která nám všem pomohou současnou situací zvládnout ve zdraví a s co nejmenšími újmami.

1/ Vytvořili jsme v souvislosti s výskytem COVID-19 ve světě informační linky ve spolupráci s  IZS. Tel. linka 950380180. 

2/ Podporujeme seniory nebo osoby o seniory pečující, kteří mají potřebu delšího rozhovoru s prvky krizové intervence.

Mohou se obrátit na bezplatnou linku pro seniory (registrovaná sociální služba krizové intervence). Linka seniorů, na čísle 800 200 007, denně od 8:00 do 20:00 hodin.www.linkasenioru.cz

3/ Zajišťujeme spolupráci se subjekty pomoci při nákupech léků a nezbytných potravin. Tel: 724755932, po-pá od 08.00-12.00 hod.

4/ Budeme prosazovat vytvoření městského fondu. Z toho chceme dát peníze na bezúročné půjčky pro samoživitelky nebo pro lidi, kteří přišli o práci. Jsme přesvědčeni, že procento z výdajů města mariánské Lázně rozpočet unese, a lidemto bezesporu pomůže.

5/ Chceme rozhodně také pomoci podnikatelům. Můžeme a budeme prosazovat odpuštění nájmu od města  pro podnikatele, kteří kvůli epidemii nemohli pracovat, budeme jednat o bezplatném poskytnutí reklamních ploch. Na závěr chceme jednat o odpuštění školkovného.

Karel Henych, předseda MO TOP 09 Mariánské Lázně

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme