× Pohněme s tím. Společně!

P.Vaněk: Vyhrazené parkování a vjezd do lázeňského území i pro rezidenty od počátku roku 2020 zase zdražuje

3. 2. 2020

Bydlím v lázeňské čtvrti od roku 1991 a tedy si i pamatuji pozvolný vývoj parkování v lázeňské zóně. V roce 1991,když jsme s rodinou vydražili mezi prvními zájemci nemovitost v centru Karlových Varů asi 10 m od Vřídla jsme vůbec nemuseli řešit parkovací stání. Bylo nám řečeno: " Zaparkujtre v přilehlých ulicích " Vašeho trvalého bydliště, jedno kde najdete místo a povolení k vjezdu do lázeňského území máte zdarma, jen prosím dbejte na vymezený čas vjezdu k Vaší nemovitosti na pěší zóně.

Časový termín vjezdu byl tenkrát příznivý : Od 06-10 hodin ráno a večer od 18.00 hodin do 20.00 hodin.

I nakupování v lázeňské zóně bylo řešeno příznivě, město podnikatelům upravovalo pronájem nebytových prostor, pokud se rozhodli podnikat v prodeji potravinového sortimentu.

a taaaak šel čas .....bude tomu za rok 20 let a v lázeňské zońě se toho velice mnoho změnilo.

Vyhrazené parkovací stání pro rezidenty je zpoplatněno za 7.200Kč/rok, pro firmy podnikající v lázeňské zóně dokonce za 36.000 Kč/rok.

Jednorázový vjezd je též zdražen a z původních 20Kč na 100Kč/den a časový termín vjezdu do lázeňského území na pěší zonu je stanoven od 08-09 hodin ráno a večer od 18-19 hodin.

V lázeňské zóně tak již skoro nikdo trvale nebydlí a nežije....jen několik "Starousedlíků, kteří nostalgicky vzpomínají na nejtržnější část Karlových Varů.

V lázeňské zóně totiž již nic běžného nenakoupíte, pouze hodinky, křišťálové lustry a zlato.

Potraviny,vodu,zeleninu a ovoce i drogistické potřeby si musíte dovézt z přilehlých supermarketů na okraji města a nesmíte zapomenout, že pouze jednu hodinu ráno a jednu hodinu večer je můžete vyložit přímo u domu. A když je budete chtít donést z parkoviště, které si musíte opravdu draze zaplatit, tak skoro, aby jste se začal modlit po cestě z nákupu domů, jelikož jestli nějakého cizince či hotelového hosta napadne si zaparkovat na Vašem vyhrazeném placeném parkovacím stání, protože se chce podívat na historickou část města z blízka a ještě je třeba k tomu víkend.....máte smůlu. Musíte volat městskou policii , ta přijede dle svých možností do půl hodiny a s omlouvou Vám sdělí, že se moc omlouvá, ale je na Vašem rozhodnutí, jestli parkujícímu cizinci udělí " botičku" a vy si odjedete mezitím než se cizinec vrátí,někam zaparkovat na okraj města a až bude místo volné přeparkujete si a nebo počkáte další hodinu s dítětem v autě  před autem cizince, aby Vám neujel a počkáte na odtahovou službu z Chodova ( 16 km od Karlových Varů).

Tak toto se změnilo: " Vše Dobré pro Karlovy Vary a vše horší pro Karlovaráky"!!!!

Děkujeme městu a jejich zastupitelům, že se o nás tolik zajímají a celých skoro 20 let řeší a nevyřešili dopravu v lázeňském území a pouze zdražují a znepříjemňují život posledním žijícím občanům.

Petra Vaněk, krajský manažer TOP 09

Osobnosti: