Adamovič: MO TOP 09 Karlovy Vary se připojila k demonstraci Miolionu chvilek v Karlových Varech

10. 6. 2020


Měl jsem tu čest přednést prohlášení Milionu chvilek, a také mi bylo umožněno krátkým proslovem uvítat všechny přítomné. Tento úvod demonstrace tímto předkládám všem, kterým pracovní povinnosti neumožnili zúčastnit se osobně.

Vítám vás na demonstraci po odmlce, ke které nedošlo naší vinou. Po odmlce, kterou způsobil čínský virus a vládní zákaz. Měli jsme se sejít na Staroměstském náměstí ve velkém počtu. Ale vláda se bojí nás, občanů a obyvatel naší země, tedy svých vlastních voličů. Proto se musíme scházet po malých skupinkách, jinak by to bylo hnutím ANO marketingově zneužito. Byli bychom vylíčeni jako ti, kdo ohrožují zdraví svých spoluobčanů.
Kdo ale ve skutečnosti je ohrožením této země? Je to trestně stíhaný agent STB ve střetu zájmů a jeho profikorupční hnutí ANO. Přestaňme se skrývat před fakty, přestaňme používat slovo údajně u Babišových provinění.
On se svými podřízenými zastavil ekonomiku, on se svými služebníky zabránil pomoci živnostníkům a malým firmám. Slíbil podpory ve výši 1,25 bilionu, ale zatím bylo potřebným postoupeno necelých 30 milionů. Proč to dělá? Proto, aby zničil všechny samostatné, svobodné a svobodomyslné lidi, kteří mu nebaští jeho koblihy. Pokračuje v likvidaci živnostníků a malých podnikatelů, kterou započal EET, pokračoval v ní byrokratickou buzerací a zaklekáváním státních orgánů, obsazenými svými podržtaškami. Proč? Jednoduše řečeno, když nebudeme mít co do huby, nebudeme mít prostředky, čas a síly proti němu protestovat. Babiš zlikviduje svou opozici tím, že ekonomicky dostane na kolena její členy a voliče.
Naproti tomu došlo ke schválení schodkového rozpočtu do výše 500 miliard a rozvolnění rozpočtové zodpovědnosti na dalších 7 let. Co z toho vyplývá? Dotace od EU už Babišův koncern nedostane, a ČR je bude muset do evropského rozpočtu vracet. Musí si je tedy Babiš vybrat ze státního rozpočtu. Také musí něčím uplatit své voliče, aby se ještě udržel nějaký čas u moci. On, až naše země totálně zkolabuje a zchudne, on osobně se uklidí na Bahamy, nebo kdoví kam. Svoje děti možná pošle na Krym, cestu už má ozkoušenou. Ale co my? Co naše děti? Neřešená důchodová reforma a zdravotnictví znamená, že nebudeme mít starobní důchody ani bezplatné zdravotnictví, protože na to nebude. Nebude tu kvalitní školství. Budeme zase žít ve svrabu, ze kterého jsme se vyhrabali díky listopadu 1989. Chceme snad svým dětem a vnoučatům radit k emigraci, jako to nám a našim sourozencům kdysi nechtě radili naši rodiče a prarodiče?
Nevím jak kdo, ale já to nechci. Proto tady před vámi stojím a žádám vás o váš čas a vaše síly. Bez práce nejsou koláče, a bez politické práce nám bude dál vládnout dotační pijavice z Čapího hnízda. Jestli si chceme uchránit vlastní zemi, máme jen jednu šanci, a to porazit profikorupční hnutí ANO ve volbách.
Prosím, začněme se všichni politicky angažovat. Nechci se vnucovat jako příklad, ale vstoupil jsem do jedné politické strany, abych dokázal pomoci v boji s Babišem. Apeluju na vás, abyste si vybrali demokratickou stranu, která je vám nejbližší, a snažili se o potřebné změny v této straně a tím i v naší společnosti. A nezakrývám, že budu nejraději, když to bude moje TOP 09, ale ODS, lidovci, piráti ani STAN s Babišem na státní úrovni nekolaborují. Máme i řadu menších stran a lokálních hnutí, z kterých je možno vybrat alternativu proti Babišovi a jeho nedemokratickým spojencům. Před sebou máme volby krajské a zanedlouho parlamentní, a ty musíme bezpodmínečně vyhrát. Politika sama o sobě totiž není špinavá, jak se povídá. Politika je taková, jakou ji udělají lidé. Jestli ji ale necháme napospas špinavcům, nesmíme se potom divit, jak to vypadá dnes ve státní správě. A hlavně, nespasí nás žádné hnutí, ani žádná politická strana. Nespasí nás jen Milion chvilek nebo jen politická opozice v parlamentu. Musíme se přičinit sami, my všichni!
A proto vám všem chci říct – na shledanou na demonstracích, na shledanou u voleb, a na shledanou v koalicích demokratických stran a hnutí po vyhraných krajských a parlamentních volbách!
Igor Adamovič, předseda MO TOP 09 Karlovy Vary

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme