Ve Velké Hleďsebi chtějí zlepšit podmínky pro rodiny s dětmi

23. 6. 2011

Velká Hleďsebe – Přilákat do Velké Hleďsebe mladé rodiny s dětmi, to je jeden z cílů nového zastupitelstva obce

„Když se podíváte do obcí kolem nás, vidíte, jak se v poslední době rozrostly,“ řekl starosta Velké Hleďsebe Vítězslav Padevět,místopředseda krajského výboru TOP 09 KV kraje  „Také my bychom uvítali, aby se do naší obce stěhovalo více lidí. Proto bychom rádi nabídli k prodeji pozemky ke stavbě rodinných domů.“

Ve Velké Hleďsebi by podle jeho slov mělo být vybudováno i nové dětské hřiště. „Děti z místního fotbalového oddílu malovaly, jak by si nové hřiště představovaly. Pokud se nám podaří získat dotace, jejich náměty určitě použijeme. Podle mého u nás takové věci chybí. Rád bych tady viděl i místo pro vyžití teenagerů nebo takzvanou zónu klidu,“ řekl RNDr. Vítězslav Padevět.

Dalším záměrem nového vedení Velké Hleďsebe je mateřská škola. „Školka v Klimentově opravdu potřebuje rekonstrukci. Problémem je i škola základní. Její kapacita je dvě stě žáků, v současné době školu navštěvuje 196 dětí. Takže se pohybujeme na hranici,“ uvedl starosta. Řešení se podle jeho slov nabízí v nové budově školy. „Pohybujeme se zatím jen ve fázi vize, ale myslím si, že velmi reálné vize,“ přiblížil Padevět.

Stávající budova školy nejenže přestává stačit počtu žáků, ale nevyhovuje ani svým umístěním. „Škola stojí u nejrušnější silnice ve Velké Hleďsebi. Je zde velký hluk, který ruší jak děti, tak učitele při výuce. Naším záměrem je vybudovat školu v bývalých kasárnách v Klimentově,“ přiblížil plány starosta. Areál kasáren nabízí funkční tělocvičnu i hřiště. „Tento projekt je ale zatím v plenkách,“ dodal starosta.

„Mám dvě malé děti, které chodí do školy,“ řekla maminka Miloslava z Velké Hleďsebe. „Je pravda, že například umístění školy není zrovna nejvhodnější. Nejde jen o hluk a prach, ale i o to, že budova je na hlavní ulici. Děti jsou divoké, auta kolem školy nejezdí pomalu a kdykoli se může stát, že je něco přejede. Určitě by mi nevadilo, kdybychom školu měli v Klimentově. Areál je velký a není daleko,“ dodala.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme