Vaněk:Vřídlo je třeba opravit rychle, město se snaží najít kompromis

1. 10. 2019

Dle karlovarského hydrogeologa je "Tato varianta kompromisní", nebude přerušen stálý provoz Vřídelní kolonády a minimalizují se tak rizika,  ze sanačních zásahů. To zahrnuje v tomto případě i určitou část vymístění akumulační nádrže,“ uvedl karlovarský hydrogeolog Tomáš Vylita.

Tento přesun speciální technologie před budovu je již toitiž zahrnut v původním plánu související rekonstrukce.

Jenomže jak tomu tak bývá výběrová řízení na přesun technologie nedopadla vůbec dle očekávání a tak čas běží a běží....

a vřídelní kolonáda chátrá a chátrá.......

Podle člena pracovní skupiny a zastupitele Václava Benedikta (ANO) je stav kolonády opravdu vážný. „Do dvou let může spadnout a poškodit jímání pramenů,“ varoval s tím, že město řeší její superhavarijní stav.

Samotné uznání názoru pana Vylity a vybudování tak druhé akumulační nádrže vyplynulo převážně z požadavků karlovarských hoteliérů. V Karlových Varech jej celkem  34 míst.

"Poškození a nefunkčnost této jedinečné kolonády a její uzavření by bylo zcela jistě znehodnocení turistické lázeňské destinace a znamenolo by pro hoteliéry obrovskou ztrátu, kterou by se již určitě nepodařilo jen tak dohnat". uvedla předsedkyně MO TOP 09 Petra Vaněk 

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/vridelni-kolonada-vridlo-presun-specialni-technologie-lazne-lazenstvi.A190403_467989_vary-zpravy_ba

Štítky
Osobnosti: Petra Vaněk
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme