× Pohněme s tím. Společně!

Vaněk: v KV kraji se připojujeme k uctění památky Milady Horákové

25. 6. 2020

Proces s Miladou Horákovou a jejími kolegy trval celých osm dní. Během procesu nosili příslušníci do soudní síně koše s rezolucemi lidí žádajících tresty pro obviněné. Po závěrečné řeči státních zástupců Viesky, Urválka a Ludmily Brožové Polednové byly vyneseny rozsudky: čtyři tresty smrti, čtyři tresty doživotního vězení a pět trestů od dvaceti do dvaceti osmi let.Přestože se mnohé slavné osobnosti, například Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová, snažili svými dopisy získat pro souzené milost, byla Milada Horáková se svými třemi kolegy 8. června 1950 odsouzena k trestu smrti oběšením. Poprava byla vykonána 27. června 1950.

"Každoročně si s blížícím datumem 27. června připomínám odstrašující výsledek popravy JUDr. Milady Horákové a nikdy nemohu zapomenout na její bránící výpověď před samotným soudem, kde po celou dobu procesu zastávala své ideály a nemyslela ani trochu na sebe samotnou i přesto, že si tak výrazně snížila šanci na zmírnění trestu pro svoji osobu" říká Petra Vaněk , krajská manažerka TOP 09 Karlovarského kraje

a právě pro tento odkaz se připojujeme k akci MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII, která koná po celé republice akce na památku obětí komunismu  pod názvem : DLUŽÍME TO MILADĚ!

V Karlových Varech se společně sejdeme na veřejné akci pořádané MILONEM CHVILEK KARLOVARSKO, dne 26.06.2020 od 17-18 hod., T.G.Masaryka 559,36001 K.Vary, u hlavní pošty.
Moc prosím, přineste si na tento piektní akt s sebou svíčky.

#nezapominame #

Petra Vaněk, krajský manažer TOP 09 Karlovarský kraj