TOP 09 v Karlovarském kraji schválila pokračování úspěšné spolupráce s hnutím STAN, KDU-ČSL, KOA v krajských volbách

9. 1. 2020

TOP 09 v souvislosti s celostátní politikou TOP 09 „integrace středopravicových demokratických sil“ navazuje na úspěšnou spolupráci ve volbách do Evropského parlamentu a podporuje vznik předvolební koalice. KV TOP 09 v Karlovarském kraji je připravena spolupracovat v totožné podobě jako v roce 2016 (4 rovnocenní partneři TOP 09, Starostové a nezávislí, KDU-ČSL, KOA). KV přitom vychází z dosavadní spolupráce v rámci krajského zastupitelstva, kterou hodnotí jako mimořádně dobrou a konstruktivní při tvorbě krajské politiky, proto nevidí důvod pro změnu. KV TOP 09 v Karlovarském kraji vychází také z ujednání „Koaliční smlouvy do Evropského parlamentu“, kdy se koaliční strany (STAN a TOP 09)  zavazují vést jednání o společném postupu v dalších volbách tak, aby dále naplnily očekávání voličů. Koaliční strany deklarují vůli pokračovat ve spolupráci v krajských a senátních volbách v r. 2020 sestavením společných kandidátek. KV TOP 09 je připravena toto ujednání naplnit a dále deklaruje, že bude aktivně jednat při oslovení dalších demokratických politických sil pro rozšíření stávající spolupráce.

„Již v roce 2016 jsme byli v našem kraji průkopníky takto široké spolupráce středopravicových politických sil, která se navíc opravdu osvědčila. Neznám důvod proč bychom měli měnit to, co přes tři roky funguje. Proto jsem upřímně rád, že krajský výbor jednohlasně rozhodl o pokračování této spolupráce čtyř rovnocenných partnerů. Jsme také připraveni a odhodláni oslovit další demokratická uskupení v našem kraji pro co nejširší spolupráci v krajských volbách.“ komentuje rozhodnutí krajského výboru krajský předseda Lukáš Otys

Osobnosti:
Lukáš Otys