Otys: Kraslický bazén v ZŠ Havlíčkova je v havarijním stavu, žáci tak přijdou o výuku plavání

26. 8. 2022

V průběhu kontroly stavu budovy byla zjištěna havarijní situace střešních železobetonových nosníků. Po prohlídce provedené statikem byl zjištěn havarijní stav střešní konstrukce nad školním bazénem, který byl na základě tohoto zjištění uzavřen. U přiléhající tělocvičny statik doporučil rekonstrukci střechy v roce 2023 a pravidelné odstraňování sněhu ze střechy,“ komentoval situaci starosta Kraslic Otakar Mika.

Městští zastupitelé rozhodovali na mimořádném zasedání v závěru minulého týdne o zadání podrobnějšího průzkumu celkového stavu střešní konstrukce, který bude podkladem pro další postup.

„Diskuze probíhala na téma, jestli vůbec bazén rekonstruovat. Je v tak špatném stavu, že statik uzavřel přístup do budovy. Už nyní je zřejmé, že školní bazén bude v roce 2023 uzavřen. Jestli bude přistoupeno k celkové rekonstrukci vnitřní části bazénu a střechy, nebo se bude zvažovat varianta demolice a výstavba nového bazénu, je ve hvězdách. Teprve na základě zjištění stavu tělocvičny, která s bazénem sousedí, se bude rozhodovat jak dál. Za necelý měsíc, přesněji 15. září, bude opět svolané jednání a znovu se téma otevře a projedná,” vysvětlil Mika.

k tématu se vyjádřil při návštěvě Kraslic zakládajících členů místní organizace  pan Lukáš Otys : 

"Jako by nebylo v našem kraji málo problému. Věřím, že nové vedení Kraslic vyřeší problém s bazénem a tělocvičnou brzy. Není možné, aby děti neměli možnost sportovat ve věku, kdy je to nejvíc potřeba" . řekl předseda TOP 09 Lukáš Otys

Zdroj: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/skolni-bazen-telocvicna-kraslice-skola-havarijni-stav-uzavreni.A220822_679382_vary-zpravy_ba

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme