Otys:Karlovy Vary nejsou jenom centrum, podporu i zaslouží i zbytek města

27. 9. 2022

Karlovy Vary nejsou jenom centrum, podporu i zaslouží i zbytek města

Jako skvělý příklad může sloužit například stará vodárna v centru našeho města, která je zub na kráse Karlových Varů. K čemu slouží? Moc se toho za ty roky nezměnilo. Je ostuda, že místo teď slouží spíše jako neoficiální veřejné toalety a místo strachu, z kterého na Vás občas houkne místní „nájemci“. Co s tím? Řešení máme několik, stačí jen začít realizovat.

V místě staré vodárny chceme realizovat modulární bydlení, které by mohlo sloužit na rozjezd mladým rodinám, což je vzhledem k lokalitě v centru a hned u řeky dokonalým místem. Bydlení bude sloužit i pro matky samoživitelky nebo začínající učitelé. Prostě všechny, kterým by se pomoc hodila. V areálu taky chceme podpořit alternativní nekomerční umělecké scény. Aby tam street art mohl vnikat dál, ale aby ho mohli obdivovat i ostatní.

 

Další bod programu je hned přes silnici. Stadion AC START. Mně moc dobře známý, protože na střední škole jsme na místním oválu často reprezentoval svou školu. Krom nahrazené antuky a nových sedaček se ale za tu dobu toho moc nezměnilo. Stadion je při tom v zuboženém stavu a potřebuje mnohem víc. Chceme zrenovovat tribuny, zmodernizovat zázemí pro sportovce. A neplatí to jen pro START. Fotbalové hřiště Slavie, což je trochu moje srdcovka (ano, jsem Slávista a hrál v dorostu jsem tu hrál), potřebuje nový povrch. Stejně tak hřiště Růžový vrch, nebo hřiště v areálu Hvězda – Tuhnice a areál Doubí. To jsou všechno veřejná sportoviště, která jsou aktuálně zanedbaná a my máme v plánu to změnit a pro místní i nově příchozí je revitalizovat a zmodernizovat. To jde ruku v ruce s dalším bodem našeho programu, v rámci něhož budeme podporovat zvýšení financování a zázemí méně podporovaným sportům a obecně spolkovým činnostem.

 

Zajistíme taky podporu města při výstavbě družstevního bydlení jako nejdostupnější varianty pro širokou veřejnost – vnitřní oblouk Krokovy ulice, kde by mělo vzniknout další dostupné bydlení v době, kdy ho lidé horoucně potřebují. Stejně tak v ulici Komenského. Musíme zkrátka využít všechna místa, která leží ladem a nic na nich nevzniká. Brownfieldy a jejich zastavění si bereme jako jednu z priorit. Aktivně hodláme podporovat PPP projekty tam, kde to dává smysl, kde si soukromé firmy nebudou jen mastit kapsu, ale vznikne něco hodnotného s přidanou hodnotou.

V rámci Karlových Varů budeme pokračovat ve využívání geotermální energie pro potřeby města a jejich obyvatel. To však jedině za podmínky, že vše bude činěno s respektem k lázeňským pramenům, které jsou chloubou a taky dědictvím města, které musíme udržovat pro další generace.

 

 

 

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme