Mach: Aš koupí bývalý kojenecký ústav, pokusí se v něm vybudovat podnikatelský inkubátor

11. 10. 2022

Karlovarský kraj objekt už dříve předal do užívání Domovu pro osoby se zdravotním postižením Pata.

Jenže v souvislosti se změnami, které se v této oblasti v posledních letech udály, zůstal ten dům nakonec nevyužitý, a kraj jej proto nyní nabízí k prodeji.

"V Aši již poměrně dlouho však panují obavy , aby tento objekt nebyl znehodnocen", řekl předseda MO TOP 09 Aš , Petr Mach.

Odhadní cena 7,65 milionu korun, město by celou stavbu s pozemky mohlo od kraje získat za přibližně tři čtvrtě milionu. Má to ale podmínku. Objekt musí město využít pro veřejně prospěšné účely.

Bývalý kojenecký ústav v Aši.

Fotogalerie

zobrazit 3 fotografie

Budovy by tak do budoucna neměly sloužit k bydlení, ale v souladu s návrhem komise rady města pro strategický rozvoj a cestovní ruch se jejich využití zaměří na celkovou podporu zaměstnanosti. V návrhu jsou prostory pro začínající podnikatele a společnosti, kanceláře, gastro provoz, případně obchodní prostory, vzdělávací centrum či tréninkové středisko.

V rámci programu Vlaštovka připravujeme řadu projektů na podporu ekonomiky a místního podnikání. Představujeme si, že bychom budovu mohli využít jako nějaký podnikatelský inkubátor. Město by investovalo do prostoru, který by pak začínajícímu podnikateli za příznivou cenu pronajalo. To by mohlo živnostníkům pomoci k hladšímu rozjezdu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/kojenecky-ustav-detsky-domov-as-podnikatelsky-inkubator.A220912_682639_vary-zpravy_ba

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme