× Spojenci pro Evropu

Lukáš Otys: Nejtemnější hodina Brexitu se blíží

14. 5. 2019

Nejtemnější hodina Brexitu se blíží

V pátek v Britském parlamentu proběhlo 3. hlasování o dohodě k vystoupení z EU neboli Brexit. Nešlo o pomyslné do třetice dobrého. Pro Brity a nás EU bohužel. Mrzí mě, že si místní politici vzali své vlastní občany jako rukojmí politických hrátek, za které by se nemusel stydět ani Humprey Appleby z legendárního seriálu Jistě, pane ministře.

Bohužel realita není tak legrační jako britský seriál. Do 10. dubna má premiérka Mayová čas přijít se smysluplným plánem, který může situaci ještě zachránit. Věřím, že Brusel ve své velkorysosti vyjde vstříc a prodlouží ještě možný odchod nebo dle mého nejlépe ještě dá šanci opakovat referendum o vystoupení. Přeci jen 6 miliónů demonstrujících za opakování hlasování by mělo dostat příležitost znovu se zamyslet a rozhodnout. Teď, když vidí, že země stojí před velkou historickou zkouškou, která ovlivní budoucnost celé Evropy.

Zároveň to ukazuje, že hazardovat s odchodem z EU je bláznovství a pro naší zemi by byl Czexit zničující. I když ne vše je v Bruselu ideální. Řešení není EU rozbourat!

Řešením je opravit EU tak, aby pracovala na zásadních věcech jako je naše bezpečnost v globálním světě, budoucnost ve zdravém světě, kde nebudeme trpět suchem a uvědomíme si, že planetu máme opravdu jen jednu a na společné zahraniční politice, která nás Evropany dostane na úroveň světových mocností.

A přesně o tom budeme rozhodovat na konci května ve volbách do Evropského parlamentu. Zaberou pár minut, ale rozhodnou o naší evropské budoucnosti.

Volby:
2019 evropský parlament - 21. Lukáš Otys