Doboš: Sokolov koupí domy v problémové ulici, chce v ní mít opět pořádek

9. 9. 2022

Sokolov koupí domy v problémové ulici, chce v ní mít opět pořádek

Domy město převezme bez nájemníků. Odkoupení nemovitosti za cenu kolem 16 milionů korun podpořila nejdříve celá rada a poté i všichni zastupitelé.

„Město se vážně zajímalo o možnost odkoupit bytové domy v Nádražní ulici, jejichž podstatná část obyvatel patří mezi problémové, už zhruba dva roky. Jak uvedl radní Erik Klimeš, tato snaha narážela buď na neochotu vlastníka prodat, nebo na příliš vysokou cenu, kterou požadoval,“ dodal Meluzín.

Bytové domy ve vyloučené lokalitě v sokolovské Nádražní ulici.
Bytové domy ve vyloučené lokalitě v sokolovské Nádražní ulici.
Bytové domy ve vyloučené lokalitě v sokolovské Nádražní ulici.
Bytové domy ve vyloučené lokalitě v sokolovské Nádražní ulici.
8 fotografií

Ke shodě došlo až před nedávnem a cena za domy se vyhodnotí podle znaleckého posudku. Radní Petr Kubis podotkl, že rozhodnutí zastupitelů velmi vítá.

„Už jsme vyčerpali v podstatě všechny možnosti, jak v této lokalitě docílit pořádku. Většina lidí, kteří tam žijí, nemá žádné vazby na Sokolov a chybí jim základní návyky,“ uvedl Kubis. Jeho slova podpořil i místostarosta Ladislav Sedláček.

"Rozhodnutí koupit domy u vlakového nádraží určitě vítám, je to začátek. Proč vyjednávání o koupi a ceně trvalo dva roky, vnímám jako neschopnost řešit problém, a jako neschopnost strategie vyjednávání. Jako úspěch považuji koupi budovy bývalé hygienické stanice, jen mě děsí vize paní starostky, že by se tato budova výborně hodila na ubytovnu pro sto lidí. Lokalita mezi Husovými sady a sídlištěm vítězná není podle mne pro ubytovnu vhodná" řekl, předseda MO TOP 09 Sokolov Vlastimil Doboš.

Zdroj: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/byty-domy-vyloucena-lokalita-nadrazni-sokolov.A220822_679163_vary-zpravy_ba

https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/byty-domy-vyloucena-lokalita-nadrazni-sokolov.A220822_679163_vary-zpravy_ba

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme