Czernin: Lidé na venkově pomalu ztrácejí důvod tam žít, přitom venkov by neměl být takto moc opomíjený.

5. 10. 2019

TOP 09 bude na podzim volit nové vedení na Celostátním Sněmu TOP 09. O post předsedy strany se již přihlásili dva kandidáti a to senátor Tomáš Czernin a první místopředsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová.

Jako první z kandidátů na post předsedy navštívil Karlovarský kraj senátor Tomáš Czernin.

Tomáš Czernin při oznámení své nominace oznámil, že se  mimo jiné pokusí objet všechny regiony v ČR, aby mohl podebatovat se členy TOP 09 v jednotlivých místníc a regionálních organizacích a získal tak mnohé všeobecné poznatky o kondici strany TOP 09.

V Karlovarském kraji se při debatě setkal s více jak dvacítkou členů a podporovatelů. Celá debata měla velice příjemný nádech a byla propletena mnohými zajímavými dotazy z řad členů TOP 09 nejen Sokolovského regionu.

Na  jeden z dotazů, který se týkal  expertních skupin a jejich uplatnění uvnitř strany Tomáš Czernin popsal a nastínil svoji vizi, ve které by v pozici šéfa strany velmi rád nejprve sestavil stínovou vládu, která by mohla oponovat současnému kabinetu.„Je velmi důležité pro jednotlivé obory najít příslušné odborníky a sestavit tak stínovou vládu, protože osobně  nerozumím perfektně všemu a máme mnoho vynikajících jednotlivých odborníků, které by bylo dobře uplatnit,“ shrnul své plány.

Podle Tomáše Czernina musí také TOP 09 oslovit mimo městské, také venkovské voliče, které se podle něj zatím nedařilo příliš získávat. Jejich životní situace na venkově je přitom stále obtížnější. „Lidé na venkově pomalu ztrácejí důvod tam žít. Život je jim tam často velice ztrpčován. prohlásil Tomáš Czernin

Karlovarský kraj přislíbila dále navštívit  i první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová Pekarová a i na tuto návštěvu o které Vás budeme brzy blíže informovat se těšíme.

Petra Vaněk

Krajský manažer TOP 09 KV kraje