ČSA dnes letí naposled do K.Varů, na letišti zůstává pouze jediná linka

8. 1. 2019

Mluvčí ČSA Daniel Šabík „Platí stejné důvody, jako u jiných linek, které rušíme. Důvod zrušení je čistě ekonomický, provoz linky je ztrátový. Konečné rozhodnutí o zrušení linky bylo schváleno naším hlavním akcionářem, společností Smartwings,“

Tíživá situace na pravidelné lince z Karlových Varů do Moskvy se začala komplikovat s nástupem dopravce nízkonákladových let Pobeda. Samozřejmě se tak snížila cena za let a výsledkem tohto řešení byl i částečný pokles cen, navíc  společnost Pobeda znásobila počet letů na tři týdně. ČSA tak velmi často pro neobsazení letů musela prázdné letadlo přesouvat z Prahy do Karlových Varů.

Za posledních několik měsíců jde již  o pátou zrušenou linku ČSA.

Konec linky je nepříjemnou zprávou i pro karlovarské letiště. Jde o jedno ze dvou pravidelných spojení, které aktuálně letiště má.

"Je to velice nepříjemná zpráva jak pro Karlovarské letiště, ale také pro celý ubytovací systém hotelů a pensionů v Karlových Varech, přeci jenom hosté z Moskvy se už zařadili mezi významou část pravidelných návštěvníků Karlových Varů a tvoří vysoké procento klientely v ubytovacích zařízeních. Pevně věřím, že tato situace není konečná a že nové vedení Karlovarského letiště, které má být jmenované v lednu přinese tíživou změnu". říká Petra Vaněk

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 KARLOVARSKÝ KRAJ

Hlavní 174/22