Adamovič: Hokejové Vary má koupit milionář. Rady sbírá u majitele Washingtonu z NHL.

3. 9. 2022

Hokejové Vary má koupit milionář. Rady sbírá u majitele Washingtonu z NHL

"Karel Holoubek vyjednává o prodeji Energie Karlovy Vary s Dušanem Šenkyplem. Je zajisté jejich svaté právo věnovat se svému byznysu, ke kterému patří i extraliga v našem krajském městě. Sluší se přiznat, že Karel Holoubek se tu angažuje už téměř třicet let a jeho investice do ledové plochy za tu dobu nebyly zanedbatelné.

Dušan Šenkypl, možný nový majitel, nezastírá velké plány. Vycházet chce i ze svých obchodních kontaktů s Tedem Leonsisem, majitelem Washington Capitals, dobře známého klubu NHL. Podpora hokejové mládeže a výchova nových talentů, o které se mluví je nepochybně chvályhodná. Dušan Šenkytl ostatně kritizuje dlouhodobě vzdělávací systém i péči o děti a mládež stejně jako zanedbatelnou efektivitu státní správy a nevyhovující pravidla pro vymáhání dluhů. Oblasti jeho zájmů si v našem regionu může zevrubně studovat, jsme v nich jak je všeobecně známo historicky nejhorší ze všech.

Skupina Pale Fire Capital, jejímž spoluvlastníkem je, poskytuje prakticky každoročně na dobročinné aktivity 50 milionů korun. Snad z nich bude napříště určitá část určena i našemu kraji. Až posud samá pozitiva.

Proč ale končící koalice města Karlových Varů několik týdnů před koncem svého funkčního období hodlá zatížit městský rozpočet, beztak napnutý k prasknutí, nepromyšlenou investicí do hokejového klubu? Co vede městské radní k myšlence, že město má vlastnit extraligový klub? Rozhlédnout se po republice a zjistit, jaké problémy to přineslo jinde je nenapadlo?

Možná napadlo, a právě proto se snaží poslední chvíle do voleb využít ve prospěch nikoliv města, ale svůj osobní. Respektive ve prospěch Karla Holoubka, jehož postavení vůči hnutí Karlovaráci je obdobné postavení expremiéra Andreje Babiše vůči hnutí ANO. Zajisté je jen náhoda, že městská koalice je tvořena právě Karlovaráky a ANO, spolu s ODS. Uvidíme, jaké budou další kroky všech koaličních zastupitelů. Mají možnost zachovat se zodpovědně, anebo přispět k finanční zkáze Karlových Varů a znemožnit jakékoliv investice na celou řadu let.

ANO, tak jednoduché mohou být důvody, komu ve volbách nesvěřit svůj hlas".

 

Igor Adamovič, předseda MO a RO TOP 09 Karlovy Vary, kandidát koalice SPOLU do komunálních voleb v Karlových Varech

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/dusan-senkypl-karlovy-vary-energie-holoubek-novy-majitel.A220901_111027_hokej_rmp

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme