Lídr Spolu pro Moravu Jan Vitula se představuje

2. 9. 2020

Mým cílem v politice je, aby se lidem kolem mě žilo lépe. Jako starosta vidím každý den změny, které vycházejí z dlouholeté soustředěné práce: více zeleně v zámeckém parku, modernější učebny základní školy, kulturní setkání v komunitním centru, péče o lidi bez domova, efektivní systém třídění odpadů nebo rychlejší železniční spojení s Brnem.

Jako náměstek hejtmana vím, jak můžeme zlepšit život mnohem většímu počtu lidí. Celý život podporuji vzdělávání a inovace a naši prosperitu vidím jednoznačně vycházet ze spojení s pokročilými technologiemi. Snažil jsem se o to už jako kvestor Masarykovy univerzity a jsem obzvláště hrdý na to, že jsem stál u zrodu Jihomoravského inovačního centra, které pomáhá začínajícím podnikatelům a stojí za úspěchem Brna a kraje na poli inovací. Jako nezbytnou pro další úspěch kraje vidím podporu nadaných dětí a mladých lidí, spolupráci brněnských vysokých škol a vědeckých center, stejně jako pomoc těm, kteří ji potřebují.

Jižní Morava je nádherná a je to můj domov. Proto chci přispět k tomu, že taková zůstane i pro další generace, a jsem si jist, že si zaslouží, abychom ji vedli SPOLU. Máme problém s nedostatkem vody, ale máme i řešení jak na to. Vadí mi, že se po Brně čím dál hůře chodí pěšky, stejně jako vás mě nebaví čekat v dopravních uzavírkách, a jsem rád, že po kraji všude dojedeme vlakem.

Jsem hrdý Židlochovák, táta tří chytrých dětí, obdivovatel krás jižní Moravy, odpůrce klecového chovu drůbeže a množíren domácích mazlíčků, včelař, domácí pěstitel cuket a chovatel drůbeže, laický vinař, ochutnávač regionálních pochutin, fanatický třídič odpadu, amatérský astronom a fyzik.

Jan Vitula, starosta města Židlochovice a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast školství, vědy, výzkumu, inovací, marketingu a smart regionu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme