TOP 09 jde do voleb s hnutím Žít Brno a nezávislými starosty

13. 6. 2016

„S Matějem Hollanem se bavíme o fungování města a regionu posledních pět let a shodujeme se v řadě zásadních věcí pro fungování kraje. Naším cílem je ukončit působení haškovské kliky ve vedení Jižní Moravy a začít kraj konečně spravovat odpovědně. V tom by nám měli pomoct i úspěšní nezávislí starostové.“ vysvětluje Jan Vitula (TOP 09), kandidát na hejtmana JMK. Společný je oběma stranám důraz na dodržování demokracie, lidských práv a proevropský přístup.

Koaliční vyjednávání probíhala intenzivně posledních pár měsíců, aby se do detailu zpracovala podoba spolupráce.  „Pro podporu TOP 09 jsme se rozhodli díky jejich konstruktivnímu přístupu k řešení problémů. K dohodě přispěl i fakt, že TOP 09 se hlásí k proevropským hodnotám což je naprostým opakem stávajícího vedení kraje. Proto je naší snahou zopakovat brněnský scénář,“ dodává Matěj Hollan (Žít Brno).

Lídrem krajské kandidátky je židlochovický starosta Jan Vitula (TOP 09), dvojkou je starostka Hustopečí Hana Potměšilová (nez.), trojkou je Michal Doležel – místostarosta Sokola Brno-střed reprezentující hnutí Žít Brno, na 4. místě je židenický místostarosta Petr Kunc (TOP 09) a pětka je černovický zastupitel Ladislav Kotík (TOP 09). Koalice TOP 09, Žít Brno a starostů nesází na klasický program, ale bude témata komunikovat formou pro kraj potřebných a realizovatelných projektů. Základem bude precizně naplánovaná kontaktní kampaň a síť podporovatelů. Do krajské volební kampaně je v plánu investovat cca 1 mil. Kč.

Společně podpoří TOP 09, Žít Brno a Strana zelených i kandidátku na senátorku – občanskou aktivistku Barboru Antonovou, která se o mandát uchází v obvodu č. 58 Brno-město.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

Brno, 13. června 2016