× Pohněme s tím. Společně!

Jižní Morava bude mít nové vedení: TOP 09 a Žít Brno je součástí krajské koalice

26. 10. 2016

Koalice TOP 09 a Žít Brno má v kompetenci vědu, výzkum, regionální rozvoj a částečně i sport a kulturu

Lídr společné krajské kandidátky Jan Vitula (TOP 09) se stává náměstkem hejtmana JMK zodpovědného za oblast regionálního rozvoje v oblasti školství, vědy, výzkumu, inovací, marketingu a smart region.  „Jsem rád, že se při koaličním vyjednávání podařilo prosadit vliv na oblasti, které jsou pro nás dlouhodobě důležité. Smart region je pro jižní Moravu novinka, kterou jsme se inspirovali i vedení města Brna, se kterým budeme úzce spolupracovat,“ vysvětluje Jan Vitula, náměstek hejtmana JMK.

Vliv na dění v oblasti kultury a sportu bude mít trojka společné krajské kandidátky TOP 09 a Žít Brno – Michal Doležel, který od dnešního dne předsedá Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a Komisi pro kulturu a památkovou péči. „Díky těmto funkcím budu moci působit na prosazení projektů, se kterými jsme šli do voleb jako je například ochrana sokolského dědictví nebo skutečně zdravé školy,“ dodává Michal Doležel.

V krajském zastupitelstvu usednou za TOP 09 a Žít Brno ještě Hana Potměšilová, starostka města Hustopeče a Petr Kunc, místostarosta MČ Brno-Židenice.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 26. října 2016