Volební program TOP 09 pro Znojmo

14. 9. 2010

Programové priority pro komunální volby 2010 ve Znojmě.

1. Přímý prodej bytů současným nájemníkům – TOP 09 Znojmo bude prosazovat přímý prodej městských bytů současným nájemníkům po jednotlivých bytech. Cena bytu bude stanovena dle rozlohy, kategorie bytu, míry opotřebení a polohy. TOP 09 bude prosazovat ocenění bytů dle znaleckého posudku se zřetelem na nájemní vztah, ceny za byty nebudou tržní, ale výrazně nižší.

2. Transparentní zadávání městských zakázek – TOP 09 prosazuje absolutně transparentní hospodaření města včetně zveřejňování všech poptávek a smluv na dodávky, opravy, nákupy a služby. Každý obyvatel bude mít přístup a přehled o hospodaření města. Veškerá výběrová řízení budou schvalována Radou města a následně zveřejněna na internetových stránkách města a oficiálních vývěskách.

3. Zveřejňování přidělených dotací od částky 10.000,-Kč – TOP 09 bude v rámci transparentního hospodaření s městskými prostředky zveřejňovat veškeré dotace jdoucí z rozpočtu od výše 10.000,-Kč.

4. Podpora infrastruktury příměstských částí – zvýšení investic do komunikací, budování chodníků a cyklostezek – TOP 09 prosadí zvýšení investic do infrastruktury příměstských a okrajových částí města Znojma. Tyto prostředky budou využity na opravy komunikací, opravu a budování chodníků a cyklostezek a v neposlední řadě bude brát na zřetel údržbu zelených ploch.

5. Podpora vzniku mikrojeslí a mikroškolek – TOP 09 prosazuje podporu při vzniku mikrojeslí a mikroškolek. Legislativně vypomůže při jejich vzniku.

6. Podpora spolků a organizací zaměřených na mládež, podpora malých sportovních oddílů a menšinových sportů – TOP 09 Znojmo prosadí navýšení finančních prostředků pro malé oddíly, menšinové sporty a organizace pracující s mládeží.

7. Podpora drobného a středního podnikání – TOP 09 podpoří drobné a střední podnikatele v jejich činnosti. Kromě zjednodušení legislativy také tím, že jim poskytne nevyužívané městské objekty.

8. Vybudování volnočasového centra pro rodiče s dětmi s možností hlídání dětí – TOP 09 prosadí vybudování volnočasového centra pro maminky a tatínky s dětmi ve volných městských prostorách. V centru bude i možnost hlídání dětí kvalifikovaným personálem.

9. Změny v parkovacím systému – TOP 09 Znojmo prosazuje změnu parkovacího systému tak, aby se zatraktivnilo centrum města nejen pro návštěvníky. Jsme pro zavedení parkovacích karet pro firmy – přes den a parkovacích karet pro bydlící – odpoledne a v noci. Dále navrhujeme první půlhodinu parkování zdarma.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme