Ivančice pomohou opravit most přes řeku Jihlavu

29. 7. 2015

Most přes řeku Jihlavu, který vede na Templářskou cyklostezku dělníci opraví za čtvrt milionu korun. Obci Biskoupky, která most vlastní, na rekonstrukci přispějí Ivančice, v jejichž katastru stavba leží. 

Nápad přestavby vzešel z Biskoupek. „Nemáme v rozpočtu tolik peněz, proto jsme požádali Ivančice o příspěvek,“ vysvětlil tamní starosta Josef Benda. Jeho ivančický protějšek Milan Buček potvrdil, že most je v dezolátním stavu. „Někteří rodiče mají strach o své děti, protože jsou na něm upevněné desky, ze kterých trčí hřebíky,“ uvedl Buček s tím, že rada Ivančic příspěvek projednala v květnu a v červnu ho schválilo také zastupitelstvo. Město tak nakonec poskytne čtvrt milionu korun na opravy prostřednictvím daru na základě darovací smlouvy. 

Nosná konstrukce mostu je ocelová. „Oslovili jsme firmu, která navrhla technologii panelové sestavy. Díky tomu je možné most do měsíce od začátku přestavby znovu používat,“ sdělil Benda. Ten předpokládá, že dělníci most přestaví ještě letos. Buček doplnil, že most je součástí místní komunikace, kterou město plánuje opravit ke konci roku. 

Zdroj: Brněnský deník, 29.7.2015, str. 8

Štítky
Osobnosti: Milan Buček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme