23. 3. 2015

Na dvou sídlištích v Ivančicích na Brněnsku začala obnova zeleně. Do konce března se vykácejí staré a nemocné stromy a poté se začnou sázet nové. Kromě zeleně projdou úpravou i dětská hřiště. Práce budou stát tři miliony korun. Za ušetřené peníze radnice nechá postavit nová parkovací místa, řekl starosta Milan Buček. Završí se tak kompletní obnova obou sídlišť. 
Revitalizaci začalo chystat přede dvěma lety předchozí vedení města. Nechalo udělat inventarizaci dřevin, nemocné a staré stromy se nyní kácejí. „Nahradí je nové stromy a keře. Některým lidem se to sice nelíbí, ale jedno sídliště je ze šedesátých, druhé ze sedmdesátých let. Tehdy se sázelo bez nějakého řádu, navíc nevhodné dřeviny, například smrky,“ řekl Buček. Sídliště navíc stojí na navážce, takže podle něj hrozí, že by některé stromy mohly spadnout. 
Vznikne také nové dětské hřiště. „Teď jsou herní prvky roztroušené. Rodiče s dětmi získají nové příjemné prostředí. Paneláky už jsou opravené, scházely právě ještě parkové úpravy,“ řekl Buček. 

ČTK

zdroj: Právo, 23.3.2015, str. 15

Štítky
Osobnosti: Milan Buček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme