× Pohněme s tím. Společně!

Husák: Odložme rozhodnutí, nalezněme řešení

6. 9. 2012

Vláda neschválila do Rady ČTÚ experta na soutěžní právo Roberta Pelikána. TOP 09 si od jeho nominace slibovala razantní změnu chování ČTÚ. Podle Husáka byl Pelikán nadějí, že ČTÚ již nebude chránit operátory, ale bude tvrdě prosazovat ochranu českých spotřebitelů.

Nemám pochyb o odborné způsobilosti doktora Pelikána. Avšak jeho zpochybňování reforem uplatňovaných touto vládou jsou nešťastné a psané způsobem, který je používán bulvárním tiskem. Tato skutečnost mi vadí. Považuji za vhodné proces jmenování odložit a ověřit jak profesní, tak lidské kvality kandidáta. Z uvedeného důvodu jsem o odložení jmenování včera požádal i pana ministra Kubu. Pokud je to ještě možné, pokusím se věcně přispět k debatě o jmenování, aby obavy pana premiéra Nečase i pana ministra financí mohly být rozptýleny,“ sdělil poslanec Jan Husák (TOP 09), předseda sněmovního Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl.

Do funkce člena Rady může být jmenován občan České republiky, který má praxi v rozsahu minimálně 5 let v oboru elektronických komunikací, ekonomie nebo práva, má ukončené vysokoškolské studium v magisterském studijním programu a nevykonává žádnou funkci ve státní správě, samosprávě nebo v politické straně.

Jan Husák
poslanec TOP 09, místopředseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové