Cyklostezka propojí Sokolnice s Mariánským údolím v Brně

7. 5. 2015

Šlapanicko – Možnost projet pohodlně a bezpečně až do Mariánského údolí v brněnské Líšni dostanou cyklisté z obcí v okolí Šlapanic. A Brňané se stejně dobře v budoucnosti dostanou až do Sokolnic. Obce totiž připravují výstavbu nové cyklostezky podél potoka Říčka. 
O projektu zatím uvažují Sokolnice, Ponětovice a Kobylnice. „Už před deseti lety jsme registrovali hlasy lidí, kteří cyklostezku chtěli. Silnice v okolí jsou sice jen druhé třídy, ale dost frekventované. Proto chceme, aby se jim cyklodoprava vyhnula,“ vysvětlil důvod kobylnický starosta Lubomír Šmíd
Stezka má stát zhruba dvacet milionů korun. Starostové doufají, že na ni dostanou peníze z dotací. Kdy se ale začne stavět, není zatím jasné. „Ještě nejsme dohodnutí na přesné trase a nevykoupili jsme ani všechny pozemky. Navíc ještě nevíme, jakým způsobem o dotaci požádáme. Jestli jako sdružení obcí, nebo jinak,“ upozornil Šmíd. 
Stezka má vést podél Říčky kromě oblasti sokolnické obory. Tu cyklisté objedou ze západu. V Ponětovicích se napojí už na hotovou stezku do Šlapanic. Na ní chybí několik desítek metrů dlouhý úsek na vjezdu do města. Vede tam jen rozbahněná pěšina. „Majitel pozemku měl spory s předchozím vedením radnice. Teď se snad domluvíme,“ řekla šlapanická starostka Michaela Trněná. 

zdroj: Brněnský deník, 7.5.2015, str. 6

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme