TOP 09 přináší mikulášský změněný rozpočet

6. 12. 2011

Vedení města již téměř rok nemluví o ničem jiném, než o probíhající a prohlubující se krizi, poklesu příjmů města a nutnosti šetřit a zase šetřit. „Návrh rozpočtu na rok 2012, předložený Radou města Brna, však jasně svědčí o tom, že radní sice káží vodu, ale sami pijí víno,“ uvedl Jaroslav Kacer, zastupitel ZMB za TOP 09. „TOP 09 na zítřejším zasedání Zastupitelstva města Brna předloží návrhy úprav rozpočtu Statutárního města Brna na rok 2012,“ dodal Kacer.

Podrobně jsme si prostudovali návrh rozpočtu, a přestože nemáme podrobné informace o všech skutečnostech, nalezli jsme celkovou úsporu kolem čtvrt miliardy korun, jejíž část navrhujeme použít k vytvoření rozpočtové rezervy pro úsporami nejvíce zasažené příspěvkové organizace, především v oblasti kultury a sociální péče. Uvádíme tři do očí bijící příklady námi navrhovaných úspor. „V kapitálových výdajích navrhujeme vyškrtnout nákup startovacích bytů za 200 miliónů korun, který považujeme za ekonomicky nevýhodný. Tento krok by následně vedl i ke každoročnímu nárůstu provozních výdajů města v řádu miliónů korun,“ uvedl Jaroslav Kacer. Vezmeme-li v úvahu zrušený tendr na nákup startovacích bytů, kdy město mělo získat 84 bytů za více jak 151 miliónů korun, pak jedna bytová jednotka vychází přibližně na 1,8 miliónu korun. Obvyklé roční nájemné je ve výši 5% z pořizovací ceny bytu, což činní 7 500 korun za měsíc. Počítáme-li podlahovou plochu bytu okolo 50 m2 a stanovené nájemné pro startovací byty je 50 Kč/m2/měsíc, dostaneme měsíční příjem z nájemného 2 500 korun za jeden byt, což vytváří ztrátu a nutnost měsíční dotace ze strany města ve výši 5 000 korun za jednu bytovou jednotku. Roční provozní dotace města za plánovaných 84 bytových jednotek pak překročí 5 miliónů korun. „Nelze pominout ani fakt, že město Brno disponuje rozsáhlým bytovým fondem, ze kterého by nebyl problém vyčlenit zvažovaný počet bytů jako startovací pro potřeby mladých rodin, které by se v případě potřeby zrekonstruovali a konečná bilance pro město by byla ekonomicky výhodnější,“ dodal Kacer .

Vedení města Brna se snaží obcházet zákaz veřejné podpory de minimis nařízený Evropskou komisí tak, že vypíše výběrové řízení na dodávku marketingových služeb a osloví jednoho dodavatele, jako v případě Grand prix ČR. Dodavatel marketingových či reklamních služeb, komerční subjekt, pak může poskytnutý příspěvek použít na cokoliv, na rozdíl od účelové dotace. „Navrhujeme tuto položku škrtnout z rozpočtu odboru školství, mládeže a tělovýchovy, kde nemají tyto marketingové výdaje žádné opodstatnění. Bez navýšení rozpočtu pak navrhujeme zařazení položky Grand Prix ČR do marketingových výdajů kanceláře primátora a na něm pak bude, které výdaje zredukuje. Primátor by se mohl inspirovat u svého stranického kolegy Haška, který zařadil krajský příspěvek na Velkou cenu do rozpočtu kanceláře hejtmana pod položku cestovní ruch“, uvedl Kacer. Stejným způsobem postupuje vedení města i u HC Kometa. „Tuto položku navrhujeme v rozpočtu zcela škrtnout, neboť KOMETA GROUP a.s. již dostala do ekonomicky výhodného pronájmu hokejový stadión Rondo, dnes Kajot arénu, což je i v zahraničí považováno za dostatečnou podporu vrcholového sportu,“ uvedl Kacer.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme