Židenice postaví hřiště pro teenagery. I s lezeckou stěnou

15. 7. 2015

Zatímco dětských hřišť je v Židenicích dostatek, prostor pro vyžití teenagerů v brněnské městské části chybí. Radní se proto rozhodli postavit v místě bývalého fotbalového stadionu v Líšeňské ulici areál, kde by mohli mladí lidé trávit volný čas. Nyní je tu už osmým rokem skatepark. „Jeho okolí je nevyužité a zarůstá náletovými dřevinami,“ přiblížil situaci místostarosta Židenic Petr Kunc. Městská část požádala o dotaci na úpravu zeleně za dva miliony korun. 

Podle Kunce je vysoce pravděpodobné, že peníze z Evropské unie dostanou. Plánují za ně vysekat keře, upravit trávník a vysázet višňovou alej. Kromě úprav zeleně mají Žideničtí v plánu postavit několik atrakcí. Třeba první lezeckou stěnu o ploše sto šedesát metrů čtverečních. „Stát by měla jako první už v září,“ uvedl Kunc. Dalšími atrakcemi budou parkourové hřiště nebo pumptrack, zpevněná dráha pro jízdu na kole bez šlapání. „Plánujeme taky pódium pro menší koncerty a festivaly,“ slíbil místostarosta. Areál bude hotový v září roku 2016, stát by měl sedm až osm milionů. „Polovinu zaplatíme z dotací a příspěvků magistrátu,“ řekl Kunc. 

Místní náctiletí přestavbu vítají. „Jsem rád, že tady přibude lezecká stěna a hřiště pro parkour. Je tady hodně nevyužitého místa,“ řekl Daniel Kniebügl. 

Zdroj: Brněnský deník, 15.7.2015, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme