100 dnů koalice Brno-střed: větší chaos by nenadělal ani Švéd

2. 3. 2015

Dle analýzy TOP 09, která porovnala programové sliby se skutečnou činností radniční koalice Brno-střed, vyplývá, že koalice Žít Brno, ANO 2011, KDU-ČSL, Strana zelených, kromě zákazu heren a zrušení vjezdu cyklistů do centra, nesplnila dosud nic, a naopak mnohé sliby již stihnula porušit.

 Analýza porovnává sliby z volebních programů a koaliční smlouvy s oficiálními zápisy zasedání Rady MČ Brno-střed. Oficiální programové prohlášení rady totiž dosud neexistuje. I když analýza nezapočítává plnění dlouhodobých cílů, nesplněné a porušené sliby vůči slibům splněným lze vyčíslit poměrem 30:1,5. To vše provázelo: opakované porušování zákona o obcích, pozdní projednávání žádostí občanů, značná neúčast radních na zasedáních rady, čtvrtletní nečinnost většiny komisí Rady, značná fluktuace zaměstnanců úřadu a jiné problémy.

Švédům se město položit ani za 100 dnů nepodařilo, to starostovi Landovi z hnutí Žít Brno se 'uvnitř hradeb' za 100 dnů ochromit radnici podařilo. Zatímco před Švédy odcházeli lidé z Brna, před 'Žít Brno' prchají zaměstnanci z radnice. V průměru každý týden někdo. A není nikoho, kdo by se zaměstnanců v chaosu zastal, protože tajemník úřadu dodnes není. Obyvatelé se před 370 lety museli obrnit trpělivostí, stejně je tomu dnes, kdy občané čekají na vyřízení jejich žádostí dlouhé měsíce, neb Rada žádosti řešila nedostatečně a většina komisí rady ani nezasedala, sdělil Bohumil Straka, předseda kontrolního výboru ZMČ Brno-střed. Paradoxem je, že Švédi měli vojenský plán, kdežto koalice plán ani nemá, prostě 'otevřená radnice' dosud nezveřejnila svoje programové prohlášení Rady. Švédi byli v přesile 30 ku 1,5 tisícům, stejného poměru nesplněných a splněných cílů dosáhla za 100 dnů i koalice pod vedením hnutí Žít Brno, “ uzavřel Straka.

Bohumil Straka

předseda kontrolního výboru

Přílohy
DOCX Analýza volební slibů.docx (303.5 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme