× Pohněme s tím. Společně!

Kacer: Stojím si za tím, že politika na komunální úrovni je o lidech

26. 4. 2016

Od roku 2014 mám možnost spolupracovat s primátorem Petrem Vokřálem, a musím říci, že dle mého názoru je to slušný chlap. Stejný názor mám i na radního Marka Janíčka. Stojím si za tím, že politika na komunální úrovni je o lidech. Důležité je, aby osoby, nejenom ve vedení města, věděly, kam se má město posunout, a ne jen aby zajišťovaly pašalíky pro straníky, což teď v současné krizi vychází najevo.

16. dubna jsme byli jako TOP 09 osloveni blokem KDU-ČSL a ČSSD s návrhem na setkání nad řešením koaliční krize. Společně s kolegou Drbalem jsme následující den toto setkání odmítli s odkazem na dohodnutou platformu mezi námi, ANO, Žít Brno a Stranou Zelených, za kterou byli pověření k jednání primátor Vokřál a starostka Drápalová. Navrhli jsme jim také, aby je kontaktovali a schůzku si dohodli přímo s nimi. Pan Vokřál a paní Drápalová byli samozřejmě přidání do kopie tohoto emailu. Z bloku KDU-ČSL a ČSSD se pak již nikdo neozval a termín schůzky nebyl ani navržen. Nastal syndrom mrtvého brouka. Jedinou, přes média získanou zprávou, bylo z úst náměstkyně Liptákové přizvání k jednání ještě ODS. Termín schůzky jejich bloku a naší platformy byl však stále v nedohlednu. Jedná se o poziční hru a hru o čas s cílem docílit změny našeho názoru? Byli jsme totiž několikrát osloveni nejrůznějšími emisary se zprávou o možnosti vytvoření koalice s pracovním názvem národní fronta (KDU-ČSL, ČSSD, ODS, jeden nezařazený zastupitel a my). Tuto variantu jsme samozřejmě odmítli a stále odmítáme.

Přál bych si, aby probíhající krize nakonec vedla k zamýšlení se a věcné argumentaci. Aby se začaly řešit záležitosti důležité pro město Brno a to věcně a konstruktivně. Na důležitých věcech je nutné se dohodnout napříč politickým spektrem. Takto bychom konečně mohli vrátit alespoň do brněnské politické scény rozum a slušnost.

Jaroslav Kacer, zastupitel města Brna (TOP 09)

V Brně 25. dubna 2016

Osobnosti: