V Letovicích bude opět ordinovat dětská lékařka

6. 3. 2023

Paní doktorka Bednaříková začne ordinovat v budově centra sociálních služeb, v bývalé ordinaci paní doktorky Hniličkové, a to už od dubna. Aktuálně se řeší ještě poslední formality. Jedná se o naprosto výjimečnou situaci v rámci celé republiky. Sehnat doktora do nového působiště prostě nejde. Paní doktorka zatím působí jako ředitelka dětských léčeben Jihomoravského kraje a je primářkou léčebny v Křetíně. Domluvili jsme se na částečném úvazku 0,4 od následujícícho měsíce. Díky tomu pomůžeme těm malým pacientům, pro které je z jakéhokoli důvodu komplikované za lékařem dojíždět. A zkrátka Letovice jsou dosti velké na to, aby byla lékařská péče pro děti zajištěna přímo v místě. 

Jako starosta musím velice ocenit pomoc ministra zdravotnictví pana Vlastimila Válka, který zprostředkoval jednání s VZP a a umožnil, i díky vstřícnosti VZP, naší nové paní doktorce otevřít ordinaci přímo v Letovicích. Už jsem tu psal, jak nesmírně složité je pro doktora začít a jak to může být i finančně nemožné. Nemenší dík patří i paní doktorce Draze Královcové, která jako první paní doktorku Bednaříkovou oslovila a pro tento náš záměr jí získala. O přesném datu začátku ordinování vás budeme informovat nejen přes zpravodaj, ale i přes rozhlas web a Facebook. 

Je jen zarážející, že na nás někdo poslal hygienu s tím, že ordinace nesplňuje normy. Pracovnice hygieny na místě po prověření konstatovaly, že je vše samozřejmě v pořádku. Musí to být opravdu velmi smutná povaha člověka, který se snaží házet klacky pod nohy i takovým snahám o zabezpečení péče o nejmenší. 

Petr Novotný, starosta města Letovice

V Letovicích 1. března 2023

Štítky
Osobnosti: Petr Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme