Židenice jsou na dopravní komplikace připraveny, pořídí elektrokola

4. 12. 2017

V příštím roce bude zahájena jedna z největších výluk dopravy v Brně - začne se opravovat ulice Zábrdovická, vč. mostu přes Svitavu. Od 1. dubna 2018 do 30. září 2019 bude úsek mezi Vojenskou nemocnicí a ulicí Cejl kompletně uzavřen pro automobilovou i městskou hromadnou dopravu. MČ Brno-Židenice bude na dopravní kolaps připravena. Nákupem elektrokol a elektroskútru chce zároveň podpořit i rozvoj ekologičtější dopravy.

„Výběrové řízení na vozidlo pro pečovatelskou službu dopadlo lépe než jsme čekali,a tak jsme se  rozhodli a zbylé peníze pořídit, pro potřeby úřadu, dvě elektrokola, koloběžku a elektroskútr.  Na elektroskútr budeme žádat o dotaci z SFŽP, která by měla být 50 tisíc Kč, což pokryje 80 % ceny skútru,“ popisuje Petr Kunc, místostarosta MČ Brno-Židenice pro územní rozvoj, dopravu a životní prostředí.

Podpořit rozvoj cyklistiky a elektrokol se radnice také rozhodla tím, že na svém území vybuduje nabíjecí místa. „Využijeme námi vybudované přípojky elektrické energie a doplníme je o nabíjecí stojany pro kola. V první fázi uvažujeme o třech místech, Juliánovské náměstí, Karáskovo náměstí a sportovní areál BZZZUKOT,“ doplnil Kunc.

Celkové náklady:

-          nabíjecí místa 60.000,- Kč

-          elektrokola (2ks) 50.000,- Kč

-          koloběžka 6.000,- Kč

-          elektroskútr 65.000,- Kč (z toho dotace 50.000,- Kč)

 

Finanční prostředky budou hrazeny z rozpočtu městské části Brno-Židenice.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 4. prosince 2017

Štítky
Osobnosti: Petr Kunc
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme