Vyjednavači se dohodli na prioritách v ekonomice

18. 6. 2010

Vyjednavači možné vládní koalice TOP 09, ODS a stranou Věci veřejné ukončili expertní rozhovory v hospodářské a energetické oblasti. Základními body, na kterých se experti shodli, je podpora a zjednodušení podmínek pro podnikání a pro vznik nových pracovních míst, výrazné zjednodušení a sjednocení administrativy při výběru daní a odvodů, podpora využívání jaderné energie v energetice a v neposlední řadě podpora obnovitelných zdrojů a snižování energetické náročnosti.

Za TOP 09 vyjednávali místopředseda strany Jaromír Drábek, člen předsednictva Jan Husák a člen Starostů a nezávislých Jiří Besser. V oblasti dopravy jsou prioritami budování nových dálnic, silnic, obchvatů kolem měst i na modernizaci železnice. „Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou bychom chtěli rychle zavést do praxe je nastavení podmínek pro veřejné zakázky tak, aby se jejich průběh zprůhlednil a omezil možnosti korupce na minimum,“ řekl Jan Husák.

Dojednané výsledky byly předány předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi, který spolu s 1. místopředsedou strany Mirkem Kalouskem a předsedou Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petrem Gazdíkem povedou konečná jednání o textu programového prohlášení.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme