Vitula: Podávám trestní oznámení v souvislosti s investicemi do Znojemské nemocnice

30. 7. 2012

Chyby při rekonstrukci Znojemské nemocnice se ukázaly natolik závažné, že si zaslouží najít viníka. „Rozhodl jsem se podat trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s pochybnými investicemi do Znojemské nemocnice,“ prohlásil Jan Vitula, kandidát na hejtmana Jihomoravského kraje. „Věřím, že Policie ČR důkladně prošetří a najde viníka nestandardních a podle mého názoru protizákonných postupů při výběrových řízeních,“ doplnil Vitula.

K podání trestního oznámení nás vedlo zjištění závažných pochybení při rekonstrukci nemocnice, která proběhla v letech 2006 až 2007 v celkové výši 460 mil. Kč s DPH a v letech 2008 až 2009 za cca 550 mil. Kč. „Obě zakázky vyhrálo konsorcium stejných společností, druhou dokonce jako jediný uchazeč,“ podivuje se Vitula. „Vážné pochybnosti vzbuzuje spojení dvou odlišných předmětů zakázky, což samo o sobě výrazně snižuje transparentnost řízení. Také uzavírání řady dodatků s navýšením ceny, a to na základě jednacích řízení bez uveřejnění i u investic, které se předem daly očekávat, nevzbuzuje důvěru v transparentní postup,“ dodává Vitula.

„Na základě dostupných informací se obávám, že praktiky, které byly uplatněny při rekonstrukci Kladenské nemocnice, se po vzoru MUDr. Davida Ratha a jeho „spolupracovníků“ dají identifikovat i při rekonstrukci Znojemské nemocnice,“ uzavřel Vitula.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme