TOP 09: Svoboda a demokracie nejsou samozřejmost

17. 11. 2015

Brněnská TOP 09 si připomněla 26 let od výročí 17. listopadu 1989. Minutou ticha uctila také oběti nedávných teroristických útoků v Paříži.

Období, kdy můžeme cestovat, volit, říkat nahlas svůj názor a svobodně nakládat se svým životem, trvá už krásných 26 let. Neměli bychom to ale brát jako samozřejmost,“ řekl při svém proslovu předseda regionální organizace TOP 09 Jaroslav Kacer. „Demokracie vyžaduje odpovědnost. Odpovědnost za svá rozhodnutí, odpovědnost za věci veřejné a jejich správu,“ doplnil Kacer.

Výročí 17. listopadu si společně přišli připomenout členové a podporovatelé TOP 09 k soše T.G.Masaryka v Brně. Minutou ticha uctili oběti teroristických útoků v Paříži. Jaroslav Kacer ve svém proslovu mimo jiné zdůraznil, že zapomínat na historii by se nám mohlo vymstít. Hrozí totiž, že by se mohla velmi rychle zopakovat. Proto TOP 09 v Brně pořádá pietní akci k 17. listopadu pravidelně každý rok. Připomíná si tak statečnost všech, kteří se nebáli v roce 1989 vyjít do ulic a svobodně říct svůj názor.

Klára Pěknicová, krajská manažerka

Brno, 17.11.2015

Galerie
Štítky
Osobnosti: Jaroslav Kacer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme