10. 5. 2012

TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí dnes představily třináct lídrů pro podzimní krajské volby. Jan Vitula, kandidát na hejtmana v Jihomoravském kraji, je jasnou konzervativní alternativou nynějšímu hejtmanovi z ČSSD. "Přestože budou kampaň ovlivňovat i celostátní politická témata, zaměříme se zejména na vaše krajská témata. Prioritou je likvidace klientelistických vazeb v kraji mezi vedením úřadů a vybranými podnikateli. Cílem jsou otevřené krajské úřady, spravedlivé přerozdělování peněz a také kvalitnější školství či doprava," uvedl Vitula.

Chci, aby se Jihomoravský kraj stal centrem vzdělanosti a kultury České republiky. Miliardy korun do brněnských výzkumných center značí, že je to reálný cíl,“ řekl Vitula.
Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ke krajským lídrům poznamenal: „Jsme strana, která brání evropské ideály a prosazuje proevropskou politiku také na úrovni regionů. I když nám dnes fouká vítr do obličeje, zodpovědný politik nemá popularitu na prvním místě, ale má tam pouze to, co je dobré pro tuto zemi. Posíláme do voleb správné lidi.

Kdo je Ing. Jan Vitula:

Jan Vitula se narodil 3. 11. 1968 v Brně, vyrůstal s rodiči a bratrem v Židlochovicích, kde žije doposud. V roce 1992 absolvoval Mendlovu zemědělskou a lesnickou univerzitu a nastoupil do bankovního sektoru, krátce působil i v soukromé firmě.
V roce 1998 se Jan Vitula stal místostarostou města Židlochovice a za „čtyřkoalici“ kandidoval do nově vzniklého krajského zastupitelstva, v němž čtyři roky působil jako předseda finančního výboru. V té době začal spolupracovat na vzniku Regionální inovační strategie. Díky těmto zkušenostem později vedl expertní tým firmy Ernst & Young, který vytvářel jednu z prvních verzí operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.
Po odchodu ministryně Kuchtové, byl Jan Vitula Ondřejem Liškou přizván ke spolupráci na MŠMT, kde se stal vrchním ředitelem sekce zodpovědné za strukturální fondy. Po nástupu ministra Josefa Dobeše z ministerstva odešel a v září 2011 se stal kvestorem Masarykovy univerzity. V březnu 2012 na funkci kvestora rezignoval se záměrem plně se věnovat kampani do krajských voleb.
Jan Vitula je ženatý a má dvě dcery.

Petr Štědronský, krajský manažer
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme